Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12725 resultaten


ID: 1816 | Bouwkundig element

Pastorie van de Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangenparochie

Volksstraat 57 (Willebroek)
Pastorie met ommuurd voortuintje, van circa 1900, gelegen ten zuiden van de kerk.


ID: 205825 | Bouwkundig element

Boerenwoning met geïncorporeerde stal

Aspergemstraat 1 (Wingene)
Woonhuis volgens kadastergegevens gebouwd in 1907. Verharde oprit links, restant van boomgaard rechts van de woning. Baksteenbouw van drie traveeën en staltravee rechts onder doorlopend zadeldak met dakvenster. Links aanpalend nutsgebouw onder lessenaarsdak. Lunetvensters onder druiplijst.


ID: 205501 | Bouwkundig element

Hoekpand met nutsgebouwen

Beernemsteenweg 105 (Wingene)
Hoekpand bij de Gravestraat met bijhorende nutsgebouwen, volgens het kadaster gebouwd in 1904. Eenlaagswoning van drie en één afgeschuinde hoektravee met een dakkapel en één travee onder een pannen zadeldak.


ID: 205505 | Bouwkundig element

Pastorie

Beernemsteenweg 157 (Wingene)
Voormalige pastorie van de parochie Wildenburg, gebouwd in 1905. Vrijstaande woning met omhaagde voortuin voorzien van een Mariagrot en een imposante buxus. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak gevat tussen twee trapgevels. Sterk symmetrisch opgebouwde lijstgevel waarvan de middentravee als risaliet is uitgewerkt. Tegen de goot een bakstenen tandlijst. Rode baksteenbouw in combinatie met arduin voor de plint en de onderdorpels. Gebruik van gele baksteen voor de omlijsting van de traveenissen en de ontlastingsbogen. Segmentboogvormige muuropeningen gevat in doorgetrokken Brugse traveenissen.


ID: 205506 | Bouwkundig element

Herberg

Beernemsteenweg 159 (Wingene)
Voormalige herberg – winkel. Nu horecazaak met bijhorende woning. Volgens het kadaster gebouwd in 1901. Vrijstaand breedhuis van drie traveeën en winkelpui van twee traveeën onder een pannen zadeldak. Verankerde rode bakstenen lijstgevel met gecementeerde plint. Links eenvoudige houten winkelpui.


ID: 205513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Warande

Beernemsteenweg 173 (Wingene)
Vrijstaand landhuis met cottage-invloeden van 1901. Volume van verankerde donkerrode baksteen onder een gemansardeerd pannen zadeldak. Combinatie van lijst- en puntgevels afgewerkt met een houten windbord. Schrijnwerk behouden met kleine roedeverdeling, sommige opgevat als guillotineramen. Het hoofdvolume staat in verbinding met de achterliggende bijgebouwen via een overdekte doorgang voorzien van een bakstenen visgraatmotief. Parkaanleg met kenmerken van een subtiele vroeg 20ste-eeuwse landschappelijke vormgeving met zachtglooiende gazonpartijen, verspreide, deels verjongde parkbomen, bomengroep of ‘clump’ en oostelijke parkbosgordel met heestermassieven.


ID: 205654 | Bouwkundig element

Hoekpand van 1903

Beernemstraat 1A-C (Wingene)
Hoekpand, gebouwd in 1903 in opdracht van brouwer Henri Vandenbrande. Dubbelhuis van zes en drie traveeën en twee bouwlagen onder een leien gemansardeerd zadeldak voorzien van pittoreske dakkapellen. Gele en rode baksteengevel met rechthoekige muuropeningen en een voortuin. Risaliet met getrapte top en ronde hoektoren met leien naaldspits.


ID: 205529 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Beernemstraat 53 (Wingene)
Breedhuis met enkelhuisopstand van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Volgens het kadaster worden twee woningen in 1871 gebouwd en het huidige uitzicht dateert van 1914. Rechts van de oranjerode bakstenen lijstgevel een als risaliet uitgewerkte poorttravee met houten driezijdige erkeruitbouw.


ID: 205830 | Bouwkundig element

Pijlerkapel Onze-Lieve-Vrouw

Bosveldstraat (Wingene)
Pijlerkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw gelegen in weide, gebouwd ca. 1900. Rood bakstenen volume op verbrede sokkel onder zadeldakje. Rondbogige beeldnis met beeld.


ID: 205839 | Bouwkundig element

Burgerhuis en kruidenierswinkel

Bruggestraat 12 (Wingene)
Burgerhuis en voormalige kruidenierswinkel gedateerd met jaarankers 1910. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met twee trapgeveltoppen. Verankerde (sierankers) roodbakstenen gevel verticaal geleed door middel van rondbogige traveenissen, waarvan twee uitlopend in een trapgeveltop. Bewaarde ramen met T-indeling en vaste ramen ingevuld met groen glas-in-loodpanelen, paneeldeuren.