Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12725 resultaten


ID: 205874 | Bouwkundig element

Café De Warande

Bruggestraat 214 (Wingene)
Laag breedhuis te dateren circa 1900 met achterliggende boomgaard en twee nutsgebouwen uit de jaren 1930-1940. Dubbelhuisopstand van drie traveeën onder zadeldak. Baksteenbouw met bewaarde ramen met T-indeling, mok en grote roedeverdeling, luiken en deur van latere fase. Aangebouwd volume onder plat dak. Nutsgebouwen onder zadeldak.


ID: 205847 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Bruggestraat 30 (Wingene)
Enkelhuis volgens kadaster gebouwd in 1908. Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Baksteenbouw horizontaal belijnd door overhoekse tandlijst, onder gootlijst een muizentandlijst en bloktandlijst.


ID: 205860 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bruggestraat 74 (Wingene)
Dieper liggend woonhuis volgens het kadaster gebouwd in 1904. Volume van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met jongere brede dakkapel. Wit geschilderde, verankerde (sierankers) baksteenbouw


ID: 205861 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Bruggestraat 79 (Wingene)
Breedhuis volgens het kadaster gebouwd in 1905. Dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder gemansardeerd zadeldak met drie dakkapellen. Gevelafwerking met cimorné en belijnende groene marbrietbanden.


ID: 205555 | Bouwkundig element

Hoekpand

Guido Gezellestraat 2 (Wingene)
Hoekpand, met oorspronkelijk een commerciële functie, gelegen bij het Guido Gezelleplein. Volgens het kadaster dateert het huidige volume van 1902. Donkerrode baksteenbouw met gebruik van zwart bruine baksteen voor de plint en de afgeschuinde smalle hoektravee voorzien van een puntgevel.


ID: 205559 | Bouwkundig element

Dorpswoning van 1912

Heilig Sacramentstraat 4 (Wingene)
Vrijstaand diephuis uit 1912 van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, uitgewerkt als een verankerde donkerrode baksteenbouw. Verankerde donkerrode baksteenbouw horizontaal belijnd door de doorgetrokken tussendorpels van de segmentboogvormige muuropeningen. Verticale belijning door middel van de rechthoekige traveenissen.


ID: 205564 | Bouwkundig element

Hoeve

Hereveldstraat 3 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen in U-vorm opgesteld rond een met gras begroeid erf met rondgaand grintpad. Boerenwoning, stal en bakhuis zijn volgens het kadaster opgetrokken in 1904. Daarvoor bevond zich op de site een tweewoonst die was weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1829). De bouw van de schuur is niet opgenomen door het kadaster maar dateert vermoedelijk ook van 1904. Laag woonhuis met dubbelhuisopstand van zes traveeën onder een pannen zadeldak. Dwarsschuur van zeven traveeën en één bouwlaag onder een zadeldak. Stal met recentere volumes.


ID: 205887 | Bouwkundig element

Hoeve

Herreweg 3 (Wingene)
Kleine hoeve volgens het kadaster opgetrokken in 1916. Boerenwoning en een schuur in een haakse opstelling rondom een gekiezeld erf. Dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak en schuur met geïncorporeerde stal en centrale dwarsdoorrit.


ID: 205890 | Bouwkundig element

Pijlerkapel Onze-Lieve-Vrouw

Heulstraat (Wingene)
Pijlerkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, gebouwd circa 1900 in een weide. Roodbakstenen volume op verbrede sokkel onder zadeldakje met betraliede beeldnis met beeld.


ID: 205904 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Hille 123 (Wingene)
Breedhuis volgens het kadaster te dateren in 1912. Enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rode baksteenbouw met witte baksteen voor belijnende banden, blauwe hardstenen plint en baksteenfries onder gootlijst.