Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2066 resultaten


ID: 130686 | Landschappelijk element

Gekruiste meidoornhaag met knotbomen als veekering

Kruisstraat 8 (Heuvelland)
Langs de volledige buitenomtrek van de huiskavel is over een lengte van circa 420 meter een continue kruishaag van eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) aangeplant waarin naar schatting ook een 40-tal knotbomen (schietwilg) zijn aangeplant.


ID: 130437 | Landschappelijk element

Wilgenkaphaag bij hopakker

Sint-Pietersstraat (Heuvelland)
De hopakker met begrenzende kaphaag ligt in de Poperingse hopperegio en heeft een oppervlakte van circa 1,5 hectare. Aan de westelijke zijde is over een lengte van circa 215 meter een continue kaphaag geplant met naar schatting een 150-tal schietwilgen.


ID: 43566 | Bouwkundig element

Hoeve Fouyn

Hauthem 42 (Hoegaarden)
U-vormige hoeve met geplaveid erf en gebouwen uit de 18de en 19de eeuw.


ID: 43581 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Niklaas

Kerkstraat (Hoegaarden)
Classicistisch gebouw, heropgericht in de tweede helft van de 18de eeuw, tezelfdertijd als de pastorie, met gebruik van oude elementen.


ID: 43569 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Ermelindis

St.-Ermelindisstraat (Hoegaarden)
Belangrijke landelijke kerk, voormalig bedevaartsoord. De plattegrond omvat een aanzienlijke westtoren tussen de verlenging van de zijbeuken, een driebeukig schip van vier traveeën en een koor met halfronde apsis.


ID: 135091 | Landschappelijk geheel

Zoniënwoud tussen Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode

Hoeilaart (Hoeilaart), Overijse (Overijse), Sint-Genesius-Rode (Sint-Genesius-Rode)
Het Zoniënwoud, met een oppervlakte van circa 4400 hectare, is het grootste en best bewaarde relict van het historische Kolenwoud, dat stelselmatig kleiner werd. Een uitgebreid drevenpatroon doorsnijdt het bos. Het Zoniënwoud bestaat uit twee deelgebieden: het zuidwestelijk deel van het Zoniënwoud tussen Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode en het noordoostelijk deel in Tervuren en Kraainem, dat ook het Kapucijnenbos, het Bos van Marnix en het arboretum van Tervuren bevat.


ID: 777 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Stephanus

Dorpsstraat (Hoeselt)
Van het oorspronkelijke, preromaanse gebouw uit de 10de eeuw rest de onderste geleding van de toren. Het schip dateert van 1770. Deze oorspronkelijke zaalkerk werd vergroot in 1896 en 1931 naar ontwerp van M. Christiaens tot het huidige basilicale gebouw.


ID: 132519 | Landschappelijk element

Syrische jeneverbes bij Kasteel van Hardelingen

Hardelingenstraat 5 (Hoeselt)
De Syrische jeneverbes staat in wat nog rest van het laat 19de-eeuwse kasteelpark van Hardelingen en is een belangrijk relict van het oude parkbomenbestand.


ID: 132520 | Landschappelijk element

Oude grauwe abeel bij Kasteel van Hardelingen

Hardelingenstraat 5 (Hoeselt)
De grauwe abeel staat in wat nog rest van het laat 19de-eeuwse kasteelpark van Hardelingen en is een belangrijke relict van het oude parkbomenbestand.


ID: 829 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan Baptist

Romershovenstraat 58 (Hoeselt)
De oude kerk, een neoclassicistische zaalkerk uit de eerste helft van de 19de eeuw, werd bij de vergroting in 1950 gebruikt als transept voor de nieuwe kerk, naar ontwerp van architect Deré.