Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

217 resultaten


ID: 305724 | Bouwkundig element

Dorpswoning met schuur

Tweekleinewegenstraat 62 (Leuven)
De dorpswoning met aansluitende schuur werd kadastraal geregistreerd in 1906. Het schuurgedeelte werd volgens de gegevens van het kadaster uitgebreid rond 1925.


ID: 305725 | Bouwkundig element

Dorpswoning met schuur

Tweekleinewegenstraat 64, 64A (Leuven)
De dorpswoning werd kadastraal geregistreerd in 1906; de vrijstaande, achterliggende schuur werd een jaar later geregistreerd in het kadaster.


ID: 305731 | Bouwkundig element

Neotraditioneel burgerhuis

Waversebaan 104 (Leuven)
Het burgerhuis in neotraditionele stijl werd gebouwd in 1930 in opdracht van Victor De Vroye uit Korbeek-Dijle, naar een ontwerp van architect Jean Dewit. Dewit is gekend als een architect van verschillende neotraditionele en eclectische burgerhuizen in het centrum van de stad Leuven, voornamelijk daterend uit het interbellum. Deze woning is representatief voor zijn oeuvre.


ID: 305732 | Bouwkundig element

Modernistische woning

Waversebaan 106 (Leuven)
Burgerhuis in modernistische stijl, in een gevelsteen gesigneerd door architect Jean Malu, gebouwd in opdracht van de paswerker Raymond-Arthur Malu-Stofs, en kadastraal geregistreerd in 1937.


ID: 305733 | Bouwkundig element

Architectenwoning Albert Mommaels

Waversebaan 168 (Leuven)
Villa in art-decostijl als eigen woning opgetrokken door de architect Albert Mommaels, naar een ontwerp uit 1935. De imposante villa wordt gekenmerkt door een gevarieerd materiaalgebruik en een plastische uitwerking met vooruitspringende en terugwijkende gevelpartijen.


ID: 305726 | Bouwkundig element

Neoclassicistische dorpswoningen

Waversebaan 17-19 (Leuven)
Geheel van twee gekoppelde, neoclassicistische dorpswoningen, kadastraal geregistreerd in 1878, en opgetrokken in opdracht van Guillielmus Stienlet, schrijnwerker te Heverlee.


ID: 305734 | Bouwkundig element

Villa in cottagestijl

Waversebaan 170 (Leuven)
De villa in sobere cottagestijl, kadastraal geregistreerd in 1938, werd gebouwd in opdracht van Joseph Albert Marie Alexandre Felicien, advocaat te Heverlee. De villa met scherpe puntgevel in baksteenmetselwerk en imitatievakwerk is verhoogd ingeplant ten opzichte van de Waversebaan, en vormt een beeldbepalend pand langs deze weg.


ID: 305735 | Bouwkundig element

Modernistische woning

Waversebaan 181 (Leuven)
De modernistische rijwoning werd opgetrokken in 1939 in opdracht van Pieter LĂ©onard, bediende te Heverlee. Alphonse Marchal, een bekende modernistische architect in het Leuvense, werd aangesteld als architect. De woning wordt gekenmerkt door een plastische vormgeving waarbij in- en uitspringende geveldelen, gebogen gevelelementen refererend naar de pakketbootstijl, een sterke horizontale geleding alsook grote vensterpartijen zowel schatplichtig zijn aan het modernisme als kenmerkend voor het oeuvre van Marchal.


ID: 305736 | Bouwkundig element

Modernistisch burgerhuis

Waversebaan 183 (Leuven)
De modernistische burgerwoning werd opgetrokken volgens een bouwaanvraag uit 1936 in opdracht van Alfons Dieu. De architect Louis Van Roy, waarvan reeds enkele modernistische projecten in het Leuvense gekend zijn, maakte de plannen voor deze woning op. De woning wordt gekenmerkt door een plastische vormgeving waarbij in- en uitspringende geveldelen, gebogen gevelelementen refererend naar de pakketbootstijl, een sterke horizontale geleding alsook grote vensterpartijen schatplichtig zijn aan het modernisme.


ID: 305737 | Bouwkundig element

Modernistisch burgerhuis

Waversebaan 185 (Leuven)
De modernistische burgerwoning werd in 1936 opgetrokken in opdracht van Emiel Calewaert–Van Hougaerden, bediende uit Heverlee. De woning naar ontwerp van architect Louis Van Roy, van wie reeds enkele modernistische panden in de Leuvense binnenstad gekend zijn, wordt gekenmerkt door een erg plastische vormgeving waarbij in- en uitspringende geveldelen, gebogen gevelelementen refererend naar de pakketbootstijl, een sterke horizontale geleding alsook grote vensterpartijen schatplichtig zijn aan het modernisme. Grote gelijkenissen zijn te trekken met de gevelopbouw van het buurpand nummer 183 uit hetzelfde jaar, eveneens naar ontwerp van Louis Van Roy.