Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

111 resultaten


ID: 307272 | Bouwkundig element

Samenstel met bakstenen lijstgevel

Bouwmeestersstraat 83-85 (Gent)
Dit ensemble van twee burgerhuizen werd in 1909 ontworpen door en in opdracht van Médard Van Keirsbilck-De Waele. Van Keirsbilck-De Waele koos voor een conventionele gevel met een neoklassieke, regelmatige indeling, waarin de materialen uit de toen meer moderne architectuurvormen, zoals de art nouveau en het eclecticisme werden toegepast.


ID: 307537 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bouwmeestersstraat 9, 9A (Gent)
Dit burgerhuis in eclectische stijl met een neoclassicistische gevelindeling en -afwerking en met art-nouveauversiering werd in 1909 gebouwd op vraag van Maurice Cruyt. Van de woning werd geen bouwdossier teruggevonden in het stadsarchief, maar het ontwerp kan toegewezen worden aan architect Urbain Crommen.


ID: 307334 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing

Klinkkouterstraat 17-23 (Gent)
Dit ensemble van stadswoningen in baksteenarchitectuur werd volgens het kadaster in 1911 gebouwd in opdracht van de gemeente Sint-Amandsberg. Het ensemble vormt een harmonieus geheel van van vier rijwoningen met drie bouwlagen. De poort met koetsdoorgang gaf oorspronkelijk toegang tot een achterliggend perceel met werkplaats of magazijn.


ID: 307337 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Klinkkouterstraat 69 (Gent)
Dit burgerhuis in een art-nouveaugetinte stijl werd in 1909 ontworpen door architect Henri Vaerwyck-Suys. Volgens de bouwplannen zou de links aanpalende woning oorspronkelijk identiek ontworpen worden. De rijwoning is twee traveeën breed en telt drie bouwlagen onder een pannen zadeldak en heeft een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


ID: 307338 | Bouwkundig element

Art-decoburgerhuis

Klinkkouterstraat 83 (Gent)
Dit statige burgerhuis in art-decostijl werd in 1927 in het kadaster geregistreerd. De bouwaanvraag dateert uit 1925. Het haast symmetrisch opgebouwde huis met dubbelhuisindeling telt drie brede traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 307305 | Bouwkundig element

Eclectische eenheidsbebouwing

Scheldestraat 107-113 (Gent)
Dit ensemble van vier burgerhuizen in eclectische stijl werd in 1906 ontworpen door architect Urbain Crommen. Opdrachtgever was aannemer Camiel Focquet-Fassart, die verschillende panden in de wijk bouwde. Het hoekensemble bestaat uit vier woningen van drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak, met lijstgevels met een polychroom baksteenparement.


ID: 307311 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Scheldestraat 110-112 (Gent)
Dit burgerhuis in art-decostijl met beaux-artsgetinte kenmerken werd in 1927 ontworpen door architect Maurice De Wilde. De echtgenote van de architect, Irma De Cleene, diende de bouwaanvraag in. De rijwoning telt drie traveeën en drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak en de lijstgevel op een hardstenen plint is opgebouwd uit een rood baksteenparement, verlevendigd met bepleisterde vlakken.


ID: 307310 | Bouwkundig element

Meergezinswoning

Scheldestraat 114-116 (Gent)
Deze meergezinswoning met huurkwartieren op de eerste en tweede verdieping in beaux-artsstijl werd in 1928 ontworpen door Maurice De Wilde in opdracht van Rudolphe Van Damme. De rijwoning met bakstenen lijstgevel telt vier bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak.


ID: 307303 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing

Scheldestraat 115-119, 123, 121A-C, 119A (Gent)
Dit ensemble van vier burgerhuizen met winkelpuien op de hoek van de Scheldestraat en de Aannemersstraat werd in 1930 ontworpen door de Gentse architect Emile De Nil in opdracht van de weduwe van A. Colpaert. Het hoekensemble bestaat uit vier aaneengesloten winkelpanden van drie bouwlagen met gelijkaardige kenmerken.


ID: 307309 | Bouwkundig element

Art-decoburgerhuis

Scheldestraat 124 (Gent)
Dit burgerhuis met achterliggend werkhuis en bureel in art deco werd in 1930 gebouwd. Opdrachtgever was Adolph Vercauteren, die toen vlakbij een bedrijf voor confectiekleding bezat. De gevelpartij is opgebouwd uit een rood baksteenparement, waarbij het middenrisaliet bekroond wordt door een boven de kroonlijst uitstekende bepleisterde topgevel, versierd met een baardman-motief.