Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

111 resultaten


ID: 307325 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Scheldestraat 44 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1909 ontworpen op vraag van Charles Meirlé. De rijwoning telt twee traveeën en drie bouwlagen onder een mank pannen zadeldak en is voorzien van een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


ID: 307324 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Scheldestraat 46 (Gent)
Dit eclectische burgerhuis met stijlelementen ontleend aan het neoclassicisme en een sobere art nouveau, werd in 1908 ontworpen door architect Charles De Guis. De gebroeders Pol en Jules Geeraert, aannemers-metsers, stonden in voor de bouw van de woning. De rijwoning telt drie bouwlagen onder een zadeldak en is voorzien van een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


ID: 307323 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Scheldestraat 48 (Gent)
Dit burgerhuis in eclectische stijl met elementen ontleend aan het neoclassicisme en een sobere art nouveau werd in 1908 ontworpen door architect Charles De Guis. De rijwoning telt drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak en is voorzien van een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


ID: 307322 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch samenstel

Scheldestraat 50-52 (Gent)
Dit ensemble in neoclassicistische stijl van twee gespiegelde burgerhuizen met een centrale poortdoorrit werd in 1908 ontworpen. Het ensemble telt drie bouwlagen onder een doorlopend pannen zadeldak en is voorzien van een bepleisterde en beschilderde lijstgevel.


ID: 26817 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Scheldestraat 54 (Gent)
Dit brede burgerhuis met art-nouveauelementen werd in 1907 ontworpen in opdracht van Augustin Wattenberghe. De gebroeders Wattenberghe waren aannemers gevestigd in Sint-Amandsberg. Waarschijnlijk stond één van de broers zelf in voor het ontwerp van de woning. De typische art-nouveauvormgeving komt terug in de natuurstenen sokkel en de geprofileerde booglijsten met gebogen en omkrullende uiteinden.


ID: 26818 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Scheldestraat 56-58 (Gent)
Dit ensemble van twee burgerhuizen met eerder klassieke rechthoekige, getoogde muuropeningen in combinatie met uitgesproken versieringen in art-nouveaustijl, werd in 1907 ontworpen door architect Urbain Crommen in opdracht van Jozef Codron-Terryn. De twee identieke gespiegelde woningen hebben drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak en zijn voorzien van bepleisterde lijstgevels.


ID: 307321 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Scheldestraat 66 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1906 ontworpen in opdracht van handelaar Pieter Buyle. De rijwoning telt twee traveeën en drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak en is voorzien van een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


ID: 307320 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch samenstel

Scheldestraat 68-70 (Gent)
Dit ensemble van twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl werd opgetrokken volgens een in 1908 goedgekeurde bouwaanvraag. De aannemers voor de werken, vermoedelijk ook de ontwerpers van de woningen, waren J. Claeys en L. Mortier uit Gent. Het ensemble bestaat uit twee bijna identieke rijwoningen van twee traveeën en drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak en met bepleisterde en geschilderde gevels.


ID: 307319 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Scheldestraat 72, 72A-B (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1907 ontworpen in opdracht van Richard Van Hove. De rijwoning telt drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak en is voorzien van een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


ID: 307318 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Scheldestraat 74 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl met Egyptiserende art-nouveau-inslag in de detaillering werd in 1909 ontworpen in opdracht van Jan Staelens, die onderofficier van beroep was. Een identiek ontwerp werd gemaakt voor de woning in de Bouwmeestersstraat nummer 80. Ontwerper noch aannemer vallen uit de bouwdossiers af te leiden. De rijwoning heeft een bepleisterde lijstgevel en telt drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak.