Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2398 resultaten


ID: 213397 | Bouwkundig element

Britse militaire post

Wittenhuisstraat 3 (Ieper)
Vrijstaande, bovengrondse betonnen militaire post, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken door Britse eenheden.


ID: 201137 | Bouwkundig element

Brandhoek New Military Cemetery

Zevekotestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Het betreft een ommuurde begraafplaats met toegangsgebouw uit witte natuursteen met smeedijzeren hek, met een 'Cross of Sacrifice' en een 'Stone of Remembrance' en zes perken met witte grafstenen. Het geheel wordt onder meer getooid met opgaande bomen.


ID: 201138 | Bouwkundig element

Brandhoek New Military Cemetery No 3

Zevekotestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Het betreft een rechthoekige begraafplaats, afgebakend met een haag, met een wit natuurstenen toegangsgebouw met fijn uitgewerkt smeedijzeren hek, een 'Stone of Remembrance' en 'Cross of Sacrifice'. De meeste graven zijn vervaardigd uit het iets grijzere 'Hopton Wood'. Het geheel wordt getooid met bloemperken, bomen en struiken.


ID: 217046 | Bouwkundig element

Amerikaanse militaire post

Zevekotestraat 38 (Ieper)
Betonnen commandopost uit de Eerste Wereldoorlog, in de zomer van 1918 opgetrokken door de '105th Regiment of Engineers, 30th American Division'. Deze constructie maakte deel uit van de ‘Brandhoek Line'.


ID: 201158 | Bouwkundig element

Zillebeke Churchyard

Zillebeke-Dorp (Ieper)
Brits militair ereperk, aangelegd vanaf het begin van de Eerste Wereldoorlog op het kerkhof van Zillebeke en vormgegeven door W.H. Cowlishaw.


ID: 30897 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Catharina met kerkhof

Zillebeke-Dorp 7 (Ieper)
Neogotische hallenkerk met westtoren naar ontwerp van architect G. Lernould van 1923, grosso modo heropgebouwd naar vooroorlogs uitzicht. In de kerk en op het omringende kerkhof zijn er verschillende relicten die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.


ID: 308417 | Bouwkundig element

Cenotaaf voor militaire slachtoffers

Zillebeke-Dorp 7 (Ieper)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire slachtoffers uit beide wereldoorlogen, opgericht na de Eerste Wereldoorlog. Het gedenkteken is van de hand van A. Luyten en zoon.


ID: 213400 | Bouwkundig element

Britse militaire post Zillebeekse Vijver

Zillebekevijverdreef (Ieper)
Britse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 201072 | Bouwkundig element

Franse militaire begraafplaats Saint-Charles de Potyze

Zonnebeekseweg (Ieper)
Franse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats wordt aan straatzijde omgeven door een lage bakstenen muur, met een tweeledig smeedijzeren toegangshek, gevat tussen twee sterk uitgewerkte pijlers. Het centrale pad vormt samen met twee kortere zijarmen een geplaveid kruis. Op het massagraf achteraan de begraafplaats is een obelisk terug te vinden met gedenkplaten. Links vooraan staat een calvariegroep van beeldhouwer J. Fréour.


ID: 201081 | Bouwkundig element

Potijze Chateau Lawn and Grounds Cemeteries

Zonnebeekseweg (Ieper)
Twee Britse militaire begraafplaatsen met doden uit de Eerste Wereldoorlog, die nu als één begraafplaats ingericht zijn, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Potijze Chateau Lawn is lagergelegen dan Potijze Chateau Grounds Cemetery. De 'Cross of Sacrifice' staat op de scheiding van de twee begraafplaatsen, de 'Stone of Remembrance' op Potijze Chateau Grounds Cemetery. Het geheel is ommuurd en toegankelijk via een smeedijzeren hek.