Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2398 resultaten


ID: 201075 | Bouwkundig element

Duhallow A.D.S. Cemetery

Diksmuidseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De begraafplaats wordt aan straatzijde met een bakstenen muur en toegangshekken afgebakend, aan de andere zijden met een haag. Behalve een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', een schuilgebouw en negen perken met witte grafstenen zijn er vooraan twee 'duhallow blocks' met 'special memorials'. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen.


ID: 201089 | Bouwkundig element

Essex Farm Cemetery

Diksmuidseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van Ch. Holden, W.H. Cowlishaw, N.A. Rew en R. Blomfield. De begraafplaats wordt omhaagd, terwijl er rondom rond opgaande bomen staan. De witte grafstenen staan over drie perken eerder onregelmatig geschikt. Het 'Cross of Sacrifice' staat aan de toegang in de noordwestelijke hoek, de 'Stone of Remembrance' centraal tegen de oostelijke zijde.


ID: 201091 | Bouwkundig element

Talana Farm Cemetery

Diksmuidseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door R. Blomfield en G.H. Goldsmith. De begraafplaats wordt omheind door een haag en getooid met opgaande bomen. Er is een toegangspoort uit witte natuursteen met smeedijzeren hekken, een 'Cross of Sacrifice' en vier perken met witte grafstenen.


ID: 201093 | Bouwkundig element

Bard Cottage Cemetery

Diksmuidseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door R. Blomfield en G.H. Goldsmith. De begraafplaats wordt grotendeels met een haag en opgaande bomen omgeven. De 'Stone of Remembrance' aan straatzijde wordt geflankeerd door twee bakstenen toegangsgebouwen, centraal achteraan staat het 'Cross of Sacrifice'. De grafstenen staan eerder onregelmatig verdeeld over zes perken.


ID: 201102 | Bouwkundig element

Demarcatiepaal nummer 6

Diksmuidseweg (Ieper)
Eén van de 22 demarcatiepalen, die in de eerste helft van de jaren 1920 zijn geplaatst door de Touring Club de Belgique, ter markering van symbolische plaatsen langs de voormalige frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog. Deze demarcatiepalen, naar een ontwerp van de Franse beeldhouwer Paul Moreau-Vauthier, werden in drie varianten uitgewerkt: een Belgisch, Frans en Brits model. Hier betreft het een Frans model.


ID: 213378 | Bouwkundig element

Britse commandopost Kasteelpark

Diksmuidseweg (Ieper)
Britse betonnen commandopost uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken in het kasteelpark van Boezinge.


ID: 213652 | Bouwkundig element

Britse militaire post, gebruikt als noodwoning

Diksmuidseweg (Ieper)
Restant van een betonnen militaire post, opgetrokken door de Britse genie ("Royal Engineers") tegen de westkant van het kanaal Ieper-IJzer. Deze schuilplaats werd na de oorlog, bij gebrek aan beter, aangewend als noodwoning.


ID: 213653 | Bouwkundig element

Commandopost John McCrae site

Diksmuidseweg (Ieper)
Betonnen militaire post van Britse makelij, opgetrokken tijdens de Eerste Wereldoorlog. De inscripties verraden de (oorspronkelijke) functie van het bouwwerk, namelijk een "Orderly Room" van de "Royal Engineers Field Companies", als het ware dus een soort commandopost van de genietroepen.


ID: 217045 | Bouwkundig element

Geallieerde militaire post

Diksmuidseweg (Ieper)
Vermoedelijk geallieerde militaire post uit de Eerste Wereldoorlog. De constructie is te situeren langs een loopgraaf, parallel met het kanaal Ieper-IJzer, ter hoogte van de kruising met een noordoostelijk georiënteerd pad richting kanaal.


ID: 305430 | Bouwkundig element

Wegwijzer Calvaire Breton

Diksmuidseweg (Ieper)
Wegwijzer naar het Bretoens gedenkteken op de 'Carrefour des Roses'.