Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1011 resultaten


ID: 33153 | Bouwkundig element

Gedenkzuil voor de Nieuw-Zeelandse divisie

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Gedenkzuil voor de Nieuw-Zeelandse divisie, ter herinnering aan de rol van de divisie tijdens de Slag bij Broodseinde op 4 oktober 1917. Het gedenkteken werd onthuld in 1924.


ID: 201181 | Bouwkundig element

Passchendaele New British Cemetery

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Britse militaire begraafplaats, die pas na de oorlog werd aangelegd door de concentratie van verspreide graven uit de slagvelden rond Passendale en Langemark. De begraafplaats is ontworpen door Ch. Holden en W.C. Von Berg. Het betreft een ommuurde begraafplaats, aangelegd in verschillende niveaus met een toegangspartij met een voormuur met muuropeningen met traliewerk, gevat tussen twee poortgebouwen. De 'Cross of Sacrifice' en 'Stone of Remembrance' op de centrale as worden gemarkeerd door opgaande bomen.


ID: 213580 | Bouwkundig element

Britse betonnen schuilplaats 'Wimbledon'

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Kleine Britse betonnen militaire post, in de winter van 1917-1918 opgetrokken in een berm nabij het gehucht ’s Graventafel.


ID: 308372 | Bouwkundig element

Naamsteen Eindoffensief

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Naamsteen, door de provincie West-Vlaanderen opgericht in 1988, ter herinnering aan het Eindoffensief, op het einde van de Eerste Wereldoorlog. De naamstenen werden ontwerpen door J. Vansteenkiste en P.H. Boudens.


ID: 33151 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve met kapel

's Graventafelstraat 53 (Zonnebeke)
Hoeve mogelijk heropgebouwd naar ontwerp van architect R. Cauwe van 1920, echter met gewijzigde muuropeningen. Volgens bewoners lag de vooroorlogse hoeve ernaast. Aansluitend bij de regionale hoevebouw. Aan de straat gelegen éénbeukig kapelletje op rechthoekige plattegrond onder zadeldak.


ID: 213363 | Bouwkundig element

Spoorzate Zonnebeke - Passendale

Onbepaald (Zonnebeke)
De voormalige spoorwegbedding Zonnebeke - Passendale bevat nog verschillende restanten van de Eerste Wereldoorlog, waaronder bunkers van de 'Flandern I Stellung'. De spoorzate werd heringericht tussen het dorp van Zonnebeke en de Britse militaire begraafplaats Tyne Cot Cemetery.


ID: 33172 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Passendale

4e Regiment Karabiniersstraat 3A, Passendaleplaats 1 (Zonnebeke)
Eclectisch gebouw van 1923 naar ontwerp van architect R. Cauwe. Vrijstaand breedhuis van tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; meerdere houten dakkapelletjes onder afgewolfd zadeldak, aan weerszijden twee getrapte dakvensters onder zadeldak.


ID: 305017 | Bouwkundig element

Gedenksteen militaire slachtoffers

Beselareplaats (Zonnebeke)
Gedenksteen, gerealiseerd door A. Luyten en zoon, ter herinnering aan de militaire slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog, ingehuldigd in 1927.


ID: 33071 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Beselare

Beselareplaats 3, 3A (Zonnebeke)
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak op houten modillons en schoorstukken; onderbroken door dakkapellen onder leien zadeldaken, onder meer bekroond door heksen. Rode baksteenbouw; arduin voor plint, onderdorpels en sluitstenen van de rondbogige muuropeningen.


ID: 213313 | Bouwkundig element

Gedenkzuil 7th Royal Artillery Division 1917

Beselarestraat (Zonnebeke)
Gelegen langs de Beselarestraat, vlakbij huisnummer 40, op circa 1 kilometer ten oosten van de kerk van Zonnebeke, op circa 400 meter ten zuiden van het gehucht Broodseinde.