Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

382 resultaten


ID: 161 | Bouwkundig element

Distillerie et Malterie Le Lion d'Or

Bredestraat 154 (Aalst)
Voormalige "Distillerie et Malterie Le Lion d'Or", uit het tweede kwart van de 19de eeuw, thans enkel nog mouterij. Met uitzondering van het gebouw der vroegere graanvloeren, ondergingen de meeste andere delen in de loop der jaren talloze en grondige veranderingen, of werden ze recent gesloopt.


ID: 162 | Bouwkundig element

Rij arbeiderswoningen

Bredestraat 389-393 (Aalst)
Aaneengesloten rij arbeidershuisjes met voortuintjes, respectievelijk enkelhuistype en dubbelhuistypes met één bouwlaag van twee en drie traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 166 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Ronsevaal

Brusselbaan 2, Brusselse steenweg 211-213 (Aalst)
Het domein Ronsevaal omvat het eclectisch landhuis met aanhorigheden uit circa 1892-1895, het omgevend landschappelijk aangelegd park met daarin de in 1930 opgerichte cottagevilla Les Trembles, die in 1960 L-vormig uitgebreid werd naar ontwerp van architect Jacquelin Taylor Robertson en voorzien werd van een eigen tuinaanleg door Russell Page.


ID: 163 | Bouwkundig element

Herberg Het Muisken

Brusselse steenweg (Aalst)
L-vormig hoevetje met onverhard erf. Aan de straat, boerenhuis met bomen ervoor.


ID: 132090 | Landschappelijk element

Witte esdoorn met ingesneden blad domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De zilveresdoorn is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132091 | Landschappelijk element

Zwarte berk domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De zwarte berk is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132092 | Landschappelijk element

Anna Paulownaboom domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De Anna Paulownaboom is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132093 | Landschappelijk element

Zilverlinde domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De zilverlinde is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132094 | Landschappelijk element

Zuileik domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De zuileik is een relict uit die rijke verzameling.


ID: 132095 | Landschappelijk element

Vederesdoorn domein Ronsevaal

Brusselse steenweg 211 (Aalst)
De geïnventariseerde bomen in het kasteelpark Ronsevaal zijn aangeplant eind 19de eeuw bij de aanleg van het domein. Het bomenassortiment werd met de jaren uitgebreid, afgestorven bomen werden vervangen en in recentere, nieuw aangelegde delen zijn nieuwe bomen aangeplant. Er werd steeds gewerkt aan het bijhouden van een mooi plantenassortiment. De vederesdoorn is een relict uit die rijke verzameling.