Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 19623 | Bouwkundig element

Rijhuis

François Laurentplein 47 (Gent)
Enkelhuis van drie traveeën met entresol en drie bouwlagen onder mansardedak (leien), uit eerste kwart 20ste eeuw.


ID: 19624 | Bouwkundig element

Rijhuis

François Laurentplein 49 (Gent)
Breedhuis van vier traveeën met drie bouwlagen onder laag zadeldak (Vlaamse pannen); voorgevel uit eerste helft 19de eeuw.


ID: 25684 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door Van Crombrugghe

François Laurentplein 6 (Gent)
Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak met dakkapellen uit vierde kwart 19de eeuw op gevelsteen gesigneerd architect Van Crombrugghe. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, gemarkeerd door een loggia.


ID: 25685 | Bouwkundig element

Burgerhuis

François Laurentplein 8 (Gent)
Breedhuis met lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen en verspringende kroonlijst onder pseudo-mansardedak met dakkapellen, daterend uit vierde kwart 19de eeuw.


ID: 19141 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kartuizerklooster

Fratersplein 9, 9A, Groenebriel 3 (Gent)
Het klooster Sint-Jan in Eremo werd gesticht in 1456 door de fraters van de Derde Orde van Sint-Franciscus. In de 17de eeuw werd het klooster hersteld en uitgebreid: onder prior Justus de Nokere (1651-1661) werd onder andere een nieuwe kapel gebouwd en een afzonderlijke woning voor de prior. In 1797 richtte Lieven Bauwens in het klooster tijdelijk een katoenspinnerij in. In de 19de en 20ste eeuw ondergingen de gebouwen aanpassingen. In 1907 werd aan Groenebriel naar ontwerp van architect V. Vaerewyck een woning gebouwd voor de geestelijke directeur. De huidige plattegrond van het klooster vertoont een ommuurd domein met een in twee verdeelde rechthoekige binnenplaats. Deze binnenplaats is aan noordzijde begrensd door een U-vormig complex. Volgende gebouwen bevatten de oude kern van het voormalige kartuizerklooster: de voormalige woning van de prior, de verbindingsvleugel met de kapel en de kapel.


ID: 26454 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Frederik Burvenichstraat 65 (Gent)
Onderkelderd art-nouveau-rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder flauw hellend pannendak, uit begin 20ste eeuw. Lijstgevel met parement van witgeglazuurde baksteen.


ID: 18262 | Bouwkundig element

Suikerijfabriek De Zon

Fuchsiastraat 100, 100A-B (Gent)
Voormalige suikerijfabriek De Zon van de zogenaamde Samenwerkende Maatschappij Vooruit. Bewaarde bakstenen gebouwen aan de straatkant met ingang en kantoren, gebouwd naar ontwerp van Ferdinand Dierkens in 1910. Linkerdeel bestaande uit een overbouwde inrijpoort met topgevel; ernaast gebouw van twee bouwlagen en twee traveeën onder schilddak.


ID: 18263 | Bouwkundig element

Directeurswoning Maison Blanche van de Usines Pol Madou

Gaardeniersweg 10 (Gent)
Ruim alleenstaand herenhuis van zes traveeën en drie bouwlagen, naar ontwerp van architect Van Hoecke-Delmarle en daterend van 1913. Bepleisterde en beschilderde gevels in neoclassicerende stijl. Gebouwd als directeurswoning van de omliggende fabriek Usines Pol Madou.


ID: 20327 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Galgenberg 9-13 (Gent)
Burgerhuizen van het enkelhuistype met drie traveeën en drie bouwlagen met bepleisterde en beschilderde lijstgevels.


ID: 20326 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Galgenberg 8-14 (Gent)
Eenheidsbebouwing van burgerhuizen van het enkelhuistype met drie traveeën en drie bouwlagen onder lessenaarsdak, met lijstgevels van 1841.