Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 20032 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Annonciadenstraat 25-31, 25A (Gent)
Stadswoningen gebouwd op de plaats van het voormalige annonciadenklooster. De gebouwen aan de straatzijde werden verbouwd in de loop van de eerste helft van de 19de eeuw. Gevelwand van zeventien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken.


ID: 20034 | Bouwkundig element

Stadswoning

Annonciadenstraat 32 (Gent)
Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, tweede helft 18de eeuw te dateren.


ID: 20035 | Bouwkundig element

Stadswoning

Annonciadenstraat 34 (Gent)
Diephuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (pannen). Voorgevel (oorspronkelijk trapgevel) verbouwd in 1854. Bakstenen achterpuntgevel met muurvlechtingen (17e-eeuws).


ID: 20023 | Bouwkundig element

Stadswoning

Annonciadenstraat 4 (Gent)
Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, oorspronkelijk een trapgevel, omgebouwd tot lijstgevel in 1836.


ID: 20024 | Bouwkundig element

Stadswoning

Annonciadenstraat 5 (Gent)
Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, bepleisterde lijstgevel met empire-inslag daterend van 1836; volume met oude kern. Typische rondboogvensters met doorgetrokken boogomlijsting op de bel-etage.


ID: 20026 | Bouwkundig element

Stadswoning

Annonciadenstraat 7-11 (Gent)
Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; oorspronkelijke trapgevel aangepast in 1836 tot een gecementeerde lijstgevel.


ID: 125368 | Bouwkundig element

Antoine van Hoorebekehof

Antoine van Hoorebekehof 1-2, 3-5, 6-111, 112 (Gent)
Groep sociale woningen gebouwd in opdracht van de stad Gent ter bestrijding van de woningnood.. Dit complex van 112 woningen naar ontwerp van Paul De Taeye op vijfhoekig grondplan dateert van 1930. De woningen, opgetrokken uit gele baksteen van Nieuwpoort en gewapend beton, in nieuwe zakelijkheid vertonen sobere volumes en eenvoudig geritmeerde gevels met regelmatig uitspringende gedeelten.


ID: 20140 | Bouwkundig element

Andriesschool

Antonius Triestlaan 10 (Gent)
Schoolgebouw op H-vormig grondplan in neo-Vlaamse-renaissancestijl naar ontwerp van Charles Van Rysselberghe, gedateerd anno 1882, ommuurde tuin met grote plataan. Rechthoekige vleugel met lijstgevel geflankeerd door twee haakse hoekrisalieten met topgevel, afgedekt met zadeldaken met houten dakkapelletjes. Bakstenen gevels verwerkt met arduin voor hoekblokken, banden, bossage en decoratieve elementen.


ID: 20141 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van Deynze met binnenkoeren

Antonius Triestlaan 12 (Gent)
Voormalig Klooster van Deynze, in 1793 ingericht als Militair Hospitaal. Ook klooster van Sint-Margaretha in Bethlehem. Stichting van een refugiehuis van het Begijnhof van Deinze bij de Sint-Martinuskerk in Ekkergem in 1477. Bouw van een nieuw kloosterpand in 1619-1624. In zijn huidige vorm gaat het om een U-vormig complex gebouw uit eerste helft 17de eeuw geschikt rondom een binnenhof en ten zuidwesten latere, 19de- en 20ste-eeuwse uitbreidingen. Bakstenen gebouw verwerkt met zandsteen van twee bouwlagen onder pannendaken. De onderkelderde westvleugel omvatte eertijds het kwartier van de overste, refter en calefactorium. Aangepast in de 19de eeuw doch met behoud van het 17de-eeuws karakter (traditionele stijl). Het voormalige binnenhof werd ingericht als buurtpark. Op de parking in het noordwesten staan vijf knotpopulieren en enkele opgaande bomen.


ID: 18158 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Antonius Triestlaan 55 (Gent)
Neoclassicistisch, alleenstaand burgerhuis met enkelhuisopstand van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), uit vierde kwart 19de eeuw.