Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 19487 | Bouwkundig element

Burgerhuis in gotische stijl

Augustijnenkaai 2, Lievestraat 5, 5A (Gent)
Woonhuis met trap- en lijstgevel van samen vijf traveeën en twee bouwlagen afgedekt met zadeldak; vermoedelijk daterend uit eind 15de eeuw, grondig gerestaureerd in 20ste eeuw. Verankerde bak- en zandsteenbouw in gotische stijl.


ID: 18860 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Augustijnenkaai 3 (Gent)
Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen met links zijaandak. Verankerde, bepleisterde en beschilderde lijstgevel volgens archiefstukken van 1770; twee hoger opgetrokken middentraveeën bekroond met hoofdgestel en driehoekig fronton.


ID: 26209 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Autoweg-Noord 3 (Gent)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een rechthoekig erf. Toegang via een aarden weg en vernieuwd ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers. Boerenwoning met dubbelhuisopstand, zes traveeën en één bouwlaag onder mank zadeldak, opklimmend tot de 18de eeuw. Ruime dwarsschuur met witgekalkte gevels onder zadeldak. Ervoor mestvaalt en ten zuiden bakhuisje.


ID: 26756 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Azaleastraat 1-13, 1B (Gent)
Bij de hoek aanvangende rij enkelhuizen in eenheidsbebouwing, van drie bouwlagen, uit begin 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevels met verspringingen in het gevelvlak.


ID: 26757 | Bouwkundig element

Stadswoningen in eenheidsbebouwing

Azaleastraat 4-10, 6A, 4A (Gent)
Rij diephuizen in eenheidsbebouwing, van één travee en twee verdiepingen, volgens repeterend schema, onder zadeldaken, uit begin 20ste eeuw.


ID: 26828 | Bouwkundig element

Huizen in steegbeluik

Azaleastraat 89, Slokkeboomstraat 1-28 (Gent)
Samen met Azaleastraat nummer 89 een eenzijdig bebouwd steegbeluik vormend met toegang op straatbreedte, schuin ingeplant op voornoemde straat, gekasseid en met licht afhellend niveau. Smalle arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen met repeterend schema, onder zadeldaken, volgens kadastergegevens van 1891.


ID: 307187 | Bouwkundig element

Rijkswachtkazerne

Baaisteeg 2, 2A, Erpelsteeg 1-3, Ridderstraat 2, Ursulinenstraat 71-75 (Gent)
Tussen 1981 en 1996 bouwde de federale overheid een nieuwe rijkswachtkazerne op de plaats van het voormalige ursulinenklooster. Met hun postmodernistische ontwerp zette het multidisciplinaire bureau Groep Planning in op de herwaardering van de historische stad als leef- en werkomgeving. De plannen bij de bouwvergunning uit 1986 werden getekend door Jan Tanghe, destijds voorzitter van Groep Planning, en ook Paul Lievevrouw was als ontwerper nauw betrokken bij het ontwerp.


ID: 24428 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Baaisteeg 4 (Gent)
Hoekhuis met drie bouwlagen van respectievelijk vier en drie traveeën onder schilddak uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 25120 | Bouwkundig element

Hotel Piers de Raveschoot

Baaisteeg 5, Koningstraat 12 (Gent)
Herenhuis op U-vormige plattegrond, geboortehuis van Alfred Piers de Raveschoot burgemeester van Gent van 1819 tot 1825, later in gebruik als schoolgebouwen. Noordwestvleugel met voorgevel van oorspronkelijk negen, nu elf traveeën en twee bouwlagen met zadeldak, volgens archiefstukken daterend van 1742, opgetrokken in Lodewijk XIV-stijl. Noordoostelijke vleugel haaks op voorgevel met tuingevel van vijf traveeën en twee bouwlagen met kelderverdieping, onder zadeldak, uit de 17de eeuw; hoogstwaarschijnlijk nog oudere kern onder meer zichtbaar aan zijgevel in de Baaisteeg. Zuidoostelijke vleugel of voormalige stallen van vijf traveeën en twee bouwlagen met mansardedak, mogelijk uit midden 18de eeuw met verankerde bakstenen achtergevel in Baaisteeg.


ID: 26260 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Baarledorpstraat 1 (Gent)
Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak met vorstkam en gebouwd in 1874 in opdracht van Ernest Solvijns, stichter van het Regina's Godshuisin Baarle, ter vervanging van de oude pastorie gelegen in de Kloosterstraat naast het godshuis. Omgevende tuin