Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

81 resultaten


ID: 422 | Bouwkundig element

Melkerij de Klaver

Zijpstraat 86A (Aalst)
Opgericht circa 1930 doch reeds stilgevallen in 1937. De melkerij bevindt zich links van de toegang tot een gesloten hoeve.


ID: 34899 | Bouwkundig element

Melkerij Sint-Antonius

Heirstraat 13 (Aalter)
Volgens oude prentbriefkaart, oorspronkelijk slechts één bakstenen vleugel, vermoedelijk in het eerste kwart van de 20ste eeuw uitgebreid met een tweede vleugel links. Twee gekoppelde parallelle vleugels met puntgevels. Erachter vierkante schouw. Geveltoppen verfraaid met getrapt baksteenfries, rondboogvensters en houten windveren. In bredere rechter geveltop nis met Heilige Antoniusbeeld.


ID: 11530 | Bouwkundig element

Fabriek N.V. Union

Borrewaterstraat 182 (Antwerpen)
Fabriek van margarine, vetten, oliën, opgericht in 1896 als eerste van de vele margarinefabrieken te Merksem.


ID: 5825 | Bouwkundig element

Koeihouderij Salm-Salm

Salm-Salmstraat 8-10 (Antwerpen)
Geheel van twee winkelhuizen met melkveehouderij in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van Adrien Pauwels, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1882.


ID: 81694 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Arnolduspark

Tiegemberg, Warandedreef 6-10 (Anzegem)
Bedevaartoord en recreatief park. Sint-Arnolduskapel opgetrokken tussen 1864 en 1865 naar ontwerp van Pierre Nicolas Croquison en gewijd in 1866 door bisschop J.J. Faict. Ten noorden van de kapel ligt het zogenaamd Sint-Arnoldusputje, de miraculeuze bron die in de loop der tijd verzonken is in de grond. Voormalig boswachtershuisje en later souvenirwinkel en herberg gelegen ten noorden van de kapel. Ten westen van de hoofdkapel, staat een kleine bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond. Puntgevel bekleed met rotsimitatie en bekroond door kruis. Het park wordt op het eind van de 19de eeuw in opdracht van Vital Moreels aangelegd.


ID: 76722 | Bouwkundig element

Melkerij

Prieelstraat 6-8 (Asse)
Voormalige melkerij, volgens kadastrale leggers als dusdanig ingericht circa 1910.


ID: 76110 | Bouwkundig element

Hoeve en stoommelkerij Mijn Goest

Nieuwe Boekhoutestraat 64 (Assenede)
Hoeve, vermoedelijk uit de 18de eeuw, in 1893 voorzien van een stoommelkerij. Volgens het kadasterarchief werd het oude boerenhuis in 1910 vergroot en verbouwd tot een landelijke woning in regionalistische stijl met vooral in het interieur invloeden van de cottagestijl.


ID: 76368 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Stroomstraat 18 (Assenede)
Vrijstaande dorpswoning van één bouwlaag met lijstgevel met dubbelhuisopstand onder zadeldak, volgens kadastergegevens huis met stoommelkerij gebouwd in 1902. Kleurrijk voorgevelparement van witte geglazuurde bakstenen met groene lijsten en ontlastingsbogen.


ID: 303427 | Bouwkundig element

Dorpswoning met zuivelfabriek en kaasdrogerij

Steenweg op Ukkel 14 (Beersel)
Woning met bijgebouw en kaasdrogerij uit de eerste helft van de 20ste eeuw. De straatgevels kregen een gevelafwerking in meerkleurige cimorné met art-deco-inslag.


ID: 79383 | Bouwkundig element

Melkerij Sint-Cecilia

Broekstraat 36 (Berlare)
Voormalige melkerij "Sint-Cecilia", later woning en snarenfabriek. Melkerij in 1937 opgericht. Gesloten tijdens de Tweede Wereldoorlog en na de oorlog heropgestart en vergroot tot huidig volume.