Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1601 resultaten


ID: 9414 | Bouwkundig element

Stoomcichoreifabriek

Halsesteenweg 15 (Ninove)
In achterbouw van een thans tot café omgevormd woonhuis en winkel, en palend aan de Sint-Pietersstraat en Stenenmolen: de voormalige stoomcichoreifabriek "De Munck", opgericht in 1850, maar waarvan thans de technische installatie ontmanteld is.


ID: 9365 | Bouwkundig element

Brouwerij en mouterij

Krepelstraat 6 (Ninove)
Gecementeerd woonhuis van zeven traveeën met twee verdiepingen en mezzanino.


ID: 76584 | Bouwkundig element

Watermolen

Oude Kaai 22 (Ninove)
Voormalige watermolen in 1921 omgevormd tot maalderij.


ID: 9426 | Bouwkundig element

Stoommouterij en -brouwerij De Engel

Sint-Pietersstraat 3 (Ninove)
De huidige gebouwen werden circa 1900-1910 opgetrokken. Op deze plaats was echter reeds begin 19de eeuw een brouwerij, en nadien eveneens een stokerij actief. Bakstenen gebouwen van drie bouwlagen onder zadeldaken, geschikt links en rechts van vierkante mouteest. Erfgevel met gietijzeren trappen en hijsinstallatie.


ID: 55431 | Bouwkundig element

Warenhuis S.E.O. en administratieve vleugel

Gentstraat, Romestraat 11 (Oostende)
Voormalig warenhuis S.E.O. (Spaarzaamheid, Economie, Oostende) met administratief gedeelte, naar ontwerp van architect Gaston Eysselinck van 1948, vanaf 1986 Provinciaal Museum voor Moderne Kunst. Ruim functioneel gebouw met drie en één achteruitwijkende bouwlaag onder plat dak. Rationeel exterieur in overeenstemming met inwendig ruimteconcept.


ID: 56622 | Bouwkundig element

Kolenhandel, stoommaalderij en olieslagerij Decloedt

Graanmolenstraat 2A (Oostende)
Voormalige stoommaalderij en "olieslagerij Decloedt", nu kolenhandel. De houten koorn- en oliewindmolen - reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) - ten zuiden van het huis werd circa 1952 afgebroken. Gebetonneerd erf met losse bakstenen bestanddelen onder schild- en zadeldaken (Vlaamse pannen).


ID: 56845 | Bouwkundig element

Vlaamse Visserijcoöperatie

Hendrik Baelskaai 12 (Oostende)
Voormalig bedrijfsgebouw van kort na de Tweede Wereldoorlog van twee bouwlagen onder plat dak. Bakstenen gebouw op arduinen onderbouw, geritmeerd door doorlopende betonnen onder- en bovendorpels van de muuropeningen. Nog onder invloed van de nieuwe zakelijkheid, met vlaggenmast ter hoogte van gevelsteen met anker op de borstwering van de trapezoïdale erker boven de inrijpoort.


ID: 56980 | Bouwkundig element

Thermae Palace

Koningin Astridlaan 7 (Oostende)
In 1929 wordt besloten om een thermaal instituut inclusief thermen en een "Grand Hôtel" op en achter de "Koninklijke gaanderijen" te bouwen: het "Palais des Thermes", nu "Thermae Palace".


ID: 56648 | Bouwkundig element

De Paalsteenhoeve

Kruishofstraat 2 (Oostende)
Historische hoeve, in kern opklimmend tot het laatste kwart van de 18de eeuw met aanpassingen en uitbreidingen van de eerste helft van de 19de eeuw. Semigesloten hoeve met witgekalkte verankerde bakstenen bestanddelen onder voornamelijk zadeldaken, opgesteld rondom rechthoekig verhard erf met mestvaalt.


ID: 56455 | Bouwkundig element

Distilleerderij Auguste Pede-Christiaens

Ooststraat 62 (Oostende)
Op het perceel van de distillerie staat begin 19de eeuw een pakhuis, eigendom van een Oostendse plafonneur. Na een verdeling van het geheel in drie woonhuizen, koopt Augustus Pede-Lauwereins, reder in Oostende, het middelste huis, samen met achtergelegen "plaats en gebouwen". De open ruimte wordt met uitzondering van een klein koertje volgebouwd met opslagplaatsen. In 1896 gaat het eigendom door deling over op August Jan Karel Pede-Christiaens, handelaar te Oostende, die op dit adres in de Ooststraat gaat wonen.