686 resultaten
ID: 133428 | Landschappelijk element
Hayestraat, Hoogbos (Brakel)
De kaphaag van haagbeuk bevindt zich langs de westelijke en oostelijke perceelsgrens van een grasland. Aan de westzijde paalt aan de andere zijde van de haagbeukkaphaag een pad. De westelijke kaphaag maakt deel uit van een houtkant met hakhout van gewone es, opgaande bomen van zomereik, gewone es, grauwe abeel en één knotboom van zwarte els.
ID: 300599 | Landschappelijk element
Kleibergstraat (Brakel)
Langs een losweg die uitgeeft op de Kleibergstraat staat een mooi ontwikkelde opgaande eik. Hij werd er in de hoek van een perceel geplant en vervult er bijgevolg de functie van hoekboom.
ID: 133400 | Landschappelijk element
Koningsweg (Brakel)
De knoteik staat in de bosrand van een populierenhooghout en een grasland van de Sassegembeekvallei. De knoteik heeft een traditionele knothoogte van 2 m, maar kreeg later een nieuwere knothoogte van 3 m. Er staat een dunnere knoteik 2 m meer ten noorden van deze knoteik, eveneens in de bosrand.
ID: 300666 | Landschappelijk element
Koningsweg (Brakel)
In de vallei van de Sassegembeek, ter hoogte van een noordelijke uitloper van het Brakelbos ten zuidwesten van Opbrakel, bevindt zich een cluster van knotbomenrijen en houtkanten.
ID: 133414 | Landschappelijk element
Leinstraat 71 (Brakel)
De gekandelaarde eik staat in de hoek van de Leinstraat, een akkerland en de voortuin van een hedendaagse villa. De villa staat op de plaats waar vroeger een boerenerf was, waartoe de boom als erfbeplanting toe behoorde. De gekandelaarde boom heeft een omtrek van 272 cm.
ID: 133475 | Landschappelijk element
Livierenstraat, Verrebeke (Brakel)
De oude houtkant op de steilrand van de Dorenbosbeek bevindt zich net naast het pad Kameidries. De houtkant bevat sporen van hakhout- en kaphaagbeheer. Er is hakhout van grauwe abeel en gewone es.
ID: 133477 | Landschappelijk element
Livierenstraat, Roensveldstraat, Verrebeke (Brakel)
De houtkant bevindt zich op de oostelijke en de westelijke talud van het Mijnwerkerspad, een voormalige spoorwegbedding. Hier is de spoorwegbedding ingegraven in de Wallekouter. Het huidige pad ligt in een holle weg gevormd door de taluds van de voormalige spoorwegbedding.
ID: 308573 | Landschappelijk element
Lobe (Brakel)
De knotbomenrij in de vallei van de Molenbeek bestaat uit één knotboom van zomereik en drie knotbomen van haagbeuk.
ID: 301788 | Landschappelijk element
Pevenage 5 (Brakel)
Ten zuidwesten van een hoevetje staat, op een talud aan de straatzijde, een opgaande zomereik. Hij beschermt er het gebouw en zijn bewoners tegen weer en wind. Deze schermboom heeft een opgaande kruin en een stam die tot van onder betakt is. De boom heeft rijshout op de stam, deze eikentwijgen werden regelmatig afgekapt om in mutsaards te verwerken of om bijvoorbeeld te gebruiken als erwtenrijzers.
ID: 308561 | Landschappelijk element
Pullem (Brakel)
Langs de weg Pullem staat een rij knotbomen met 2 knoteiken en 3 knothaagbeuken.