Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

189 resultaten


ID: 201148 | Bouwkundig element

Voormezeele Enclosures No 1 and No 2

Voormezele-Dorp (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en W.C. Von Berg. De begraafplaats is ommuurd. Aan de voorzijde wordt de 'Stone of Remembrance' geflankeerd door twee paviljoenen uit witte natuursteen, met elkaar verbonden via een breed geplaveid pad. Verder zijn er nog een 'Cross of Sacrifice', evenals twee perken met witte grafstenen.


ID: 30858 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Voormezele-Dorp 1 (Ieper)
Georiënteerde kerk, gelegen in straatbocht. Heropgebouwd naar ontwerp van architect J. Coomans van 1923, ter vervanging van de in 1914 verwoeste kerk. Omringend kerkhof onder meer met indrukwekkend grafmonument van de familie de Geus nabij zuidelijke transeptgevel, deels afgezet met muur. Op het kerkhof, ten oosten van de kerk: hardstenen gedenksteen voor militaire en burgerlijke doden.


ID: 201127 | Bouwkundig element

Oxford Road Cemetery

Wieltje (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door R. Blomfield en N.A. Rew. De begraafplaats heeft een Y-vormige plattegrond, grotendeels omheind met een haag, met aan toegangszijde een gebogen muur met smeedijzeren hek, centraal het 'Cross of Sacrifice', op het oostelijke uiteinde de 'Stone of Remembrance' en opgaande bomen.


ID: 201137 | Bouwkundig element

Brandhoek New Military Cemetery

Zevekotestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Het betreft een ommuurde begraafplaats met toegangsgebouw uit witte natuursteen met smeedijzeren hek, met een 'Cross of Sacrifice' en een 'Stone of Remembrance' en zes perken met witte grafstenen. Het geheel wordt onder meer getooid met opgaande bomen.


ID: 201138 | Bouwkundig element

Brandhoek New Military Cemetery No 3

Zevekotestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Het betreft een rechthoekige begraafplaats, afgebakend met een haag, met een wit natuurstenen toegangsgebouw met fijn uitgewerkt smeedijzeren hek, een 'Stone of Remembrance' en 'Cross of Sacrifice'. De meeste graven zijn vervaardigd uit het iets grijzere 'Hopton Wood'. Het geheel wordt getooid met bloemperken, bomen en struiken.


ID: 201158 | Bouwkundig element

Zillebeke Churchyard

Zillebeke-Dorp (Ieper)
Brits militair ereperk, aangelegd vanaf het begin van de Eerste Wereldoorlog op het kerkhof van Zillebeke en vormgegeven door W.H. Cowlishaw.


ID: 201081 | Bouwkundig element

Potijze Chateau Lawn and Grounds Cemeteries

Zonnebeekseweg (Ieper)
Twee Britse militaire begraafplaatsen met doden uit de Eerste Wereldoorlog, die nu als één begraafplaats ingericht zijn, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Potijze Chateau Lawn is lagergelegen dan Potijze Chateau Grounds Cemetery. De 'Cross of Sacrifice' staat op de scheiding van de twee begraafplaatsen, de 'Stone of Remembrance' op Potijze Chateau Grounds Cemetery. Het geheel is ommuurd en toegankelijk via een smeedijzeren hek.


ID: 201082 | Bouwkundig element

Potijze Chateau Wood Cemetery

Zonnebeekseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door R. Blomfield en N.A. Rew. Het is een trapeziumvormige begraafplaats, omheind door een bakstenen muur met centraal achteraan het 'Cross of Sacrifice'.


ID: 201083 | Bouwkundig element

Aeroplane Cemetery

Zonnebeekseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van R. Blomfield en W.H. Cowlishaw. Het betreft een langwerpige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', een schuilhuisje en rijen witte graven. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 213334 | Bouwkundig element

Ypres Town Cemetery

Zonnebeekseweg (Ieper)
De gemeentelijke begraafplaats van Ieper werd tijdens de oorlog gebruikt voor bijzettingen van Britse doden vanaf oktober 1914 tot mei 1915.