1316 resultaten
ID: 71988 | Bouwkundig element
Pannebekestraat 46-48, Ter Looigemweg 18-34 (Brugge)
Rij van elf arbeiderswoningen naar ontwerp van de Brugse architect Albrecht Seys en rond 1931 uitgevoerd door de broers Muylle van Gits, in opdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij Brugse Maatschappij voor Goedkope Woningen als onderdeel van een ruimere arbeiderswijk (Fort Lapinwijk).
ID: 77150 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Pastoor Verhaegheplein 13 (Brugge)
Neogotische parochiekerk van Ver-Assebroek en orgel. De oudste vermelding van Assebroek gaat terug tot 1187. Rond de kerk ligt een ommegang gescheiden van het kerkhof door een haag en rij linden.
ID: 77454 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Pastorieweg 15 (Brugge)
Pastorie van de kerk van de Heilige Kruisverheffing, gebouwd in 1898, zie muurankers, opgetrokken in een neogotische stijl naar plannen van Vanden Bilcke. Vrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën gelegen in een beboomde tuin, omgeven met een hagebeuk en toegankelijk via een smeedijzeren hek gevat in bakstenen pijlers.
ID: 77453 | Bouwkundig element
Pastorieweg 6 (Brugge)
Boerenarbeiderswoning van het langgeveltype, wellicht uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Ligt ten noorden van een begraasd erf, omgeven met hagebeuk.
ID: 77463 | Bouwkundig element
Pelderijnstraat 19 (Brugge)
Voormalige hoevesite met losstaande bestanddelen en begraasd erf, weergegeven op 18de-eeuwse kaarten, maar gebouwen vernieuwd in 1987, zie gevelsteen in de rechterzijgevel. Omhaagde hoeve met een verankerd, bakstenen dubbelhuis.
ID: 77464 | Bouwkundig element
Pelderijnstraat 41 (Brugge)
Gerestaureerde en sterk vernieuwde hoeve met voorliggende weide, afgezoomd met beukenhaag en een ommuurde achtertuin.
ID: 77473 | Bouwkundig element
Polderstraat 13 (Brugge)
Rode baksteenbouw met accenten van witbeschilderde bepleistering. Lage woning met typisch hoog dak met afgeronde voorbouw van twee bouwlagen onder plat dak.
ID: 77477 | Bouwkundig element
Polderstraat 27 (Brugge)
Pittoresk landhuis, gelegen in een ruime beboomde tuin. Directeurswoning bij de Gistfabriek. Ontworpen door architect Luc Viérin (Brugge) in 1926 en uitgebreid in 1933. De onversierde grenspaal staat onzichtbaar, weggedoken in de tuinhaag.
ID: 74845 | Bouwkundig element
Ronselarestraat 30 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype uit de 18de-19de eeuw. Woonhuis met geïncorporeerde stalvleugel voorzien van witbeschilderde bakstenen gevels met een zwart gepekte plint. De bijhorende boomgaard is afgezet door een meidoornhaag.
ID: 74846 | Bouwkundig element
Ronselarestraat 71 (Brugge)
Deels vernieuwde hoeve bestaande uit losse witbeschilderde bestanddelen. Woonhuis met opkamertraveeën waarvan de zijgevel is voorzien van drie kleine steunberen. Gevels opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Bijhorende boomgaard met meidoornhaag.