30839 resultaten
ID: 16495 | Bouwkundig element
Zeelaan 185-187 (Koksijde)
Tweegezinswoning in cottagestijl; ietwat verhoogde begane gronden; inkomportaaltje met bordes en nagenoeg symmetrische opbouw.
ID: 16496 | Bouwkundig element
Zeelaan 256 (Koksijde)
Rijhuis in art-decostijl; bepleisterde, beschilderde gevel onder driebogig fronton met overhoekse topstukken en Moors aandoende loggia's.
ID: 16303 | Bouwkundig element
Zeelaan 29 (Koksijde)
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de eerste helft van de 20ste eeuw; witgeglazuurde bakstenen lijstgevel op arduinen plint.
ID: 16302 | Bouwkundig element
Zeelaan 6 (Koksijde)
Rechter gedeelte van de voormalige pastorie van circa 1900 in neostijl; siertuin voor het huis, aan straatzijde afgezet door middel van bakstenen muurtje met hek.
ID: 16508 | Bouwkundig element
Zeepannelaan 22 (Koksijde)
Modernistische villa naar ontwerp van architect Vanmarke uit de jaren 1930; bakstenen gebouw met gebruik van beton met granitobepleistering voor constructief belangrijke en decoratieve elementen als overkragende dekplaten en borstwering en wisselend dakenspel door middel van haaks op elkaar staande zadeldaken.
ID: 16509 | Bouwkundig element
Zeepannelaan 49 (Koksijde)
Alleenstaand hoekhuis in internationale stijl van M. Leborgne. Geschilderd bakstenen gebouw; hoek geaccentueerd door middel van afgeronde, uitgeholde hoektravee; voorts rechthoekige vormen; buisvormige leuningen en diefijzers.
ID: 16497 | Bouwkundig element
Zonder Zorgstraat 4 (Koksijde)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak in art-decostijl. Witgeschilderde baksteenbouw op gepikte plint.
ID: 16498 | Bouwkundig element
Zouavenplein (Koksijde)
Gedenkteken ter herinnering aan de deelname van de Zoeaven aan de Eerste Wereldoorlog. Het gedenkteken, vervaardigd uit granit bleuté, werd ontworpen door de Parijse architect René Clozier en werd in 1934 onthuld. Het geheel bestaat uit een ovaalvormig terras met geelbakstenen wanden, met twee gedenkplaten die ter hoogte van de trappen aan de westkant zijn aangebracht. Centraal op het terras staat een gedenkzuil in een cirkelvormig bloemperk.
ID: 92085 | Bouwkundig element
Handzame (Kortemark)
In 1874 was op het doksaal een nieuw orgel geplaatst door Petrus Albertus Loncke (Hoogstade). Tijdens de oorlog was het pijpwerk verborgen om een opeising door de vijand te voorkomen. Nadien is het orgel niet wederopgebouwd, en jaren later werd een hoeveelheid pijpwerk aan de orgelbouwers Loncke (Esen) overhandigd, die dit verwerkten in een nieuw instrument, ingebouwd in een occasie-meubel.[deze werken zijn te situeren in de periode dat de gekende orgelhistoricus A. Deschrevel pastoor was van deze parochie, 1968-1978]
ID: 92086 | Bouwkundig element
Handzame (Kortemark)
Vóór 1837 was er reeds een orgel aanwezig, aangezien het in dat jaar hersteld werd door S.G. Hooghuys (Brugge); verdere gegevens hierover ontbreken. Kort vóór WO I was een orgel geleverd door Jules Anneessens (Menen). Dit werd vernield in 1914-1918. In het contract voor de bouw van een nieuw orgel in 1922 is geen sprake van recuperatie van oude onderdelen, zodat men kan aannemen dat het vorige orgel totaal vernield was. Ook het huidige orgel is een werk van Jules Anneessens (Menen) uit 1922.