Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 91388 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Klerkenstraat 8 (Kortemark)
Boerenarbeiderswoning, volgens kadastergegevens in 1939 gebouwd door de Zarrense landbouwersfamilie Delheye. Achtergelegen landgebouwen en halfstamboomgaard aan de rechter zijde. Links, erfoprit met hek in buisstaal en dito poortje gevat tussen twee witgeschilderde betonnen pijlers.


ID: 91015 | Bouwkundig element

Brug over de Waterhoenbeek

Koekelarestraat (Kortemark)
Brug over de Waterhoenbeek. Bakstenen rondboogbrug. IJzeren leuning met ruitmotief.


ID: 91213 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Koekelarestraat (Kortemark)
Elektriciteitscabine uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, in een bosje gelegen. Gele baksteenbouw van twee bouwlagen, onder zadeldak gevat tussen aandaken met vlechtingen. Getoogde deur in een geriemde omlijsting met druiplijst.


ID: 91014 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Koekelarestraat 14 (Kortemark)
Boerenarbeiderswoning met links geïncorporeerde stalling, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rode baksteenbouw onder zadeldak (blauwe mechanische pannen). Ritmerende lisenen met elkaar verbonden door rondboogfries.


ID: 91214 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning met  stal

Koekelarestraat 73 (Kortemark)
Lage, vrijstaande boerenarbeiderswoning met geïncorporeerde stalling. Volgens het kadaster opgetrokken in 1912 in opdracht van Philips Gilles de Pelichy ('s Gravenwezel). Woonhuis met dubbelhuisopstand en geïncorporeerd nutsgebouw en vrijstaand nutsgebouwtje onder zadeldak links van de erftoegang. Tussen beide volumes een verharde oprit afgesloten door een smeedijzeren hek.


ID: 91215 | Bouwkundig element

Lage dorpswoningen met werkhuis

Koekelarestraat 74-76 (Kortemark)
Lage tweewoonst met aanpalend werkhuis, aan weerszijden een smeedijzeren hek. Volgens een mutatieschets gebouwd in 1909 in opdracht van Philips Gilles de Pelichy ('s Gravenwezel). Het werkhuis wordt in 1913 vergroot aan de achterzijde zodat de pachter, een timmerman, er een gemotoriseerde maalderij/ zagerij kan in onderbrengen.


ID: 91013 | Bouwkundig element

Hoeve

Koekelarestraat 9 (Kortemark)
Kleine aan de straat gelegen hoeve, vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw (site als dusdanig nog niet aangeduid op de Atlas der Buurtwegen, circa 1844). Hulsthaag. Verankerde rode baksteenbouw (gepekte plint) onder zadeldaken (rode mechanische pannen). Bij de stalling geknikte dakoverstek op klossen.


ID: 91216 | Bouwkundig element

Villa uit het interbellum

Koekelarestraat 93 (Kortemark)
Vrijstaande villa uit de interbellumperiode, met rechts achteraan een vrijstaand dwars nutsgebouw gedateerd "1936" door middel van gele baksteen. Gelegen binnen een tuin met boomgaard, de voortuin aan de straatzijde is afgesloten door een laag muurtje in gele en rode baksteen met balustrade en hek in buisstaal. De deels verharde oprit rechts is afgesloten door een smeedijzeren hek. Volume van drie traveeën en twee bouwlagen onder elkaar kruisende schilddaken (blauw geglazuurde mechanische pannen), L-vormige plattegrond.


ID: 91390 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Koordhoekstraat (Kortemark)
Elektriciteitscabine volgens kadaster daterend van 1927 en gebouwd in opdracht van de "Samenwerkende West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij" uit Diksmuide" Verankerde gele en rode baksteenbouw van twee bouwlagen, onder pannen zadeldak. Tuitgevels uitgewerkt met aandaken en betonnen afdekstenen. Getoogde deur in een geriemde omlijsting met druiplijst.


ID: 91017 | Bouwkundig element

Hoeve

Koutermolenstraat 121 (Kortemark)
Kleine hoeve grosso modo daterend van "1926" zie datering in rechter zijgevel huis. Een achteringelegen ouder huis behoort tot een oudere hoevesite die als dusdanig reeds op het primitief kadasterplan (circa 1828) aangeduid is met een aantal nutsgebouwen, onder meer een dichter bij de straat gelegen bakhuis gelegen in een boomgaard.