Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 60584 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Bissegemsestraat 191, 195 (Kortrijk)
Breedhuis oorspronkelijk deel uitmakend van eenheidsbebouwing met nummer 193. Dubbelhuizen van telkens vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Fraaie gecementeerde gevel gesigneerd door "PROS. LAVAERT BISSEGEM" met art-deco-ornamentiek zie gestileerde bloemenkorven en sluitstenen. Decoratie aangebracht op ijzerdraad.


ID: 60585 | Bouwkundig element

Modernistisch burgerhuis

Bissegemsestraat 197 (Kortrijk)
Breedhuis van 1938 naar ontwerp van J. Dewilde in opdracht van P. Thoma met modernistische vormgeving, zie ellipsvormig trapvenster. Rode bakstenen constructie van twee traveeën en twee bouwlagen met doorgetrokken deurtravee van drie bouwlagen. Vensteropeningen geaccentureerd door het gebruik van zwarte geglazuurde tegels.


ID: 60586 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bissegemsestraat 198 (Kortrijk)
Enkelhuis uit de jaren 1930 van twee traveeën en drie bouwlagen. Baksteenbouw in art-decostijl getypeerd door driezijdige erker. Kleurrijke geveluitwerking met gele en rode baksteen en groene granito voor lateien en erkerbasis.


ID: 60587 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Bissegemsestraat 214 (Kortrijk)
Laat 19de-eeuws arbeidershuisje, deel uitmakend van eenheidsbebouwing, van één bouwlaag onder geknikt zadeldak. Verankerde gecementeerde lijstgevel met getoogde muuropeningen, vensters voorzien van persiennes.


ID: 60588 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Bissegemsestraat 241-273 (Kortrijk)
Eenheidsbebouwing van 1923 opgetrokken door bouwmaatschappij Leieland. Aaneengesloten reeks van gekoppelde enkelhuizen in spiegelbeeldschema; rode baksteen verfraaid met gele baksteen voor muurbanden. Rechthoekige, rondbogige of segmentboogvormige deur- en vensteropeningen. Tandfries met uitgelengd dropmotief als console onder gootlijst.


ID: 60589 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Bissegemsestraat 246-248, 252 (Kortrijk)
Eenheidsbebouwing in spiegelbeeldschema van circa 1900. Rode baksteenbouw verfraaid met gele baksteen voor muurbanden, rollagen en siermetselwerk.


ID: 60590 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Bissegemsestraat 281-287 (Kortrijk)
Eenheidsbebouwing uit het eerste kwart van de 20ste eeuw van rode baksteen met gecementeerde plint en siermetselwerk.


ID: 60450 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Leute

Blauwkasteelstraat 15 (Kortrijk)
Oudste vermelding in de renteboeken van de heerlijkheid van Leute met bijhorende kaart van 1635. Op de Atlas der Buurtwegen (1843) aangegeven als site met drie volumes. Heden, hoeve met 19de-eeuwse, sterk aangepaste, losstaande bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom een onverhard erf.


ID: 60451 | Bouwkundig element

Blauwkasteelhoeve

Blauwkasteelstraat 18 (Kortrijk)
"Blauwkasteelhoeve". Naam verwijst naar het nabijgelegen Blauwkasteel dat verdween in het begin van de 20ste eeuw. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) met grosso modo gelijke opstelling.


ID: 59362 | Bouwkundig element

Stadswoning met bijhorend magazijn

Blekersstraat 1, 1A-B (Kortrijk)
Woonhuis met bijhorend magazijn, opgetrokken in 1928, naar ontwerp van Malvoisin. Art-decogeïnspireerd pand, zie de rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken. Lijstgevel van gediversifieerde baksteen getypeerd door de doorgetrokken nissen, afgelijnd door geprofileerde fries.