Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 59459 | Bouwkundig element

Neogotisch hoekpand van 1909

Doorniksesteenweg 190 (Kortrijk)
Hoekpand van 1909 in neogotische stijl bestaande uit woonhuis en bijhorende stallingen, laatst genoemde inmiddels sterk verbouwd qua muuropeningen en dak. Woonhuis getypeerd door boogvelden met neogotisch maaswerk en stenen kozijnen, deurtravee uitgewerkt als vierkante basis voor rond torentje onder kegelvormige leien spits.


ID: 59460 | Bouwkundig element

Villa

Doorniksesteenweg 199-201 (Kortrijk)
Woonhuis met referenties naar de cottagestijl, gebouwd als vrijstaande villa naar ontwerp van de Kortrijkse architect Maurice-Georges Allaert van 1944. Eind jaren 1950 uitgebreid met een linkse travee tot een halfvrijstaande tweewoonst, naar ontwerp van architect Reyntjens.


ID: 59453 | Bouwkundig element

Herberg In het Oud Kanon

Doorniksesteenweg 2 (Kortrijk)
Herberg "In het Oud Kanon", zie reliëf, volgens bouwplan van 1905 naar ontwerp van Jozef Viérin op plaats van vroegere herberg "In den Duitschman"; gedateerd 1906, zie gevelsteen. Dubbelhuis in neo-renaissancestijl, zie getrapte zijgevels.


ID: 59461 | Bouwkundig element

Eclectische villa 't Wit Kasteel

Doorniksesteenweg 210 (Kortrijk)
Eclectische villa, " 't Wit kasteel", van industrieel E. Florin naar ontwerp van J.R. Vanhoenacker (Antwerpen-Kortrijk) van 1910. Villa met parement van witte en grijze baksteen voor muurbanden en decoratieve banden.


ID: 59462 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van Groeningheschool

Doorniksesteenweg 215 (Kortrijk)
Gesticht in 1914 door Albert Goethals-Vercruysse zie opschrift. Onderkelderd dubbelhuis onder pannen zadeldak met ter hoogte van deurtravee topgevel met beeld van Onze-Lieve-Vrouw onder afgewolfd dak. Rode baksteenbouw op vernieuwde natuurstenen plint, arduinen lateien doorgetrokken in gele bakstenen muurbanden; vernieuwd houtwerk.


ID: 59463 | Bouwkundig element

Hallen Kortrijk

Doorniksesteenweg 216 (Kortrijk)
Nieuwe hallen ten zuiden van de stadskern naar ontwerp is van Guy en Francis Van Oost. Complex opgetrokken circa 1964 omvat onder meer tentoonstellingsruimte, dienstgebouwen en feestzaal. Constructie van geprefabriceerde betonnen muren, bekleed met keramische tegels.


ID: 59464 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis 't Hooghe en park

Doorniksesteenweg 218 (Kortrijk)
Landhuis 't Hooghe, volgens de kadastrale mutatieschets in 1844 op een onbebouwd perceel gebouwd in opdracht van F. Goethals-Delevigne. E. Van Hoonacker vermeldt als bouwdatum 1835. Volgens P. Debrabandere krijgt weduwe F. Goethals-Delevigne in 1884 de bouwvergunning voor het veranderen van de gevels van haar eigendom. Pas op de mutatieschets van 1958 worden de twee bow windows en het overluifeld terras toegevoegd. Park in landschappelijke stijl met vijver en ijskelder, waarbij het voorste gedeelte in 1959 werd heringericht als rozentuin.


ID: 59455 | Bouwkundig element

Stadswoning

Doorniksesteenweg 48 (Kortrijk)
Huis met bakstenen tuitgevel van 1926 naar ontwerp van Poly Scherpereel (Kortrijk), voor zijn vader L. Scherpereel, eigenaar van een mechanische houtschrijnwerkerij in de Doorniksewijk.


ID: 59456 | Bouwkundig element

Stadswoning

Doorniksesteenweg 86 (Kortrijk)
Enkelhuis vermoedelijk van 1924, zie arduinen gevelsteen. Traditionele bakstenen lijstgevel doorbroken door versneden puntgevel. Decoratief gebruik van witte sierbaksteen. Getoogde en rondboogvensters met behouden schrijnwerk.


ID: 59457 | Bouwkundig element

Stadswoning van 1934

Doorniksesteenweg 88 (Kortrijk)
Enkelhuis van 1934 van drie bouwlagen onder plat dak naar ontwerp van Poly Scherpereel (Kortijk) in typerende art-decostijl, gekenmerkt door kleur- en materiaalgebruik, zie plint met onder meer gesigneerde tegel, en vensteromlijstingen van de bovenverdiepingen en doorgetrokken deurtravee.