224 resultaten
ID: 2899 | Bouwkundig element
Pastoor Mellaertsstraat 5 (Heist-op-den-Berg)
Georiënteerde, neogotische kruisbasiliek, omgeven door parking en groenaanleg, ter plaatse van het voormalige kerkhof.
ID: 213434 | Bouwkundig element
Ramskapellestraat (Nieuwpoort)
Belgische mitrailleurpost, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken in de berm langs de voormalige spoorwegbedding Nieuwpoort – Diksmuide, dat ingericht was als Belgische eerste verdedigingslinie.
ID: 213569 | Bouwkundig element
Diksmuidse Weg (Nieuwpoort)
Rechthoekige constructie opgetrokken aan de hand van bakstenen en beton. Medische post uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen langs de voormalige spoorwegbedding Nieuwpoort-Diksmuide, die tijdens de Eerste Wereldoorlog versterkt werd tot de Belgische eerste verdedigingslinie.
ID: 305516 | Bouwkundig element
Albert Stainierstraat 29-36, 37-41, Korbeek-Losestraat 53-63 (Leuven)
Eenheidsbebouwing van 21 arbeiderswoningen die tot stand kwam vanaf 1909 naar het ontwerp van de architect Fr. Van De Put. Deze eenheidsbebouwing kadert in de aanleg van een arbeiderscité aan de Albert Stainierstraat en de Korbeek-Losestraat.
ID: 305942 | Bouwkundig element
Steenbakkersdam (Beerse)
Duitse bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken als onderdeel van de 'Turnhoutkanalstellung'.
ID: 308479 | Bouwkundig element
Hemmestraat (Nieuwpoort)
Dubbele betonnen constructie, opgetrokken langs de voormalige spoorwegbedding Diksmuide – Nieuwpoort. Achter en in de spoorwegberm werd de Belgische eerste linie aangelegd. Het betreft een dubbele Belgische mitrailleurpost gericht naar de overstroomde IJzervlakte.
ID: 86617 | Bouwkundig element
Felix D'Hoopstraat 168 (Tielt)
Dieper gelegen villa, voorheen gekend als het "Engelsch Hof", in oorsprong een 17de-eeuws buitengoed, in de 19de eeuw omgebouwd tot kasteelhoeve en in de jaren 1940 in historiserende stijl verbouwd naar verluidt naar ontwerp van de Gentse architect Charles Hoge. Omlopend terrast, toegankelijk via centrale steektrap. Villa in gecementeerde en witgeschilderde baksteenbouw onder schilddak. Op zuidwestelijk hoek, oudere kern van geïntegreerd torenvormig woonhuis van oorspronkelijk drie traveeën, heden een brede travee en drie bouwlagen onder tentdak (zwarte pannen); hoge hoeksteunberen. Aan oostzijde, aanbouw van twee bouwlagen in historiserende stijl.
ID: 87005 | Bouwkundig element
Deinsesteenweg 242-244 (Tielt)
19de-eeuwse laatclassicistische burgerwoning met restanten van bijhorende fabrieksgebouwen van mouterij Labens, later weverij Desplenter - Labens. Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Achtergelegen magazijn van twee bouwlagen. Langsheen de Hoogmolenweg staat nog het restant van de weverij uit 1922-1923 die in 1953 is aangepast.
ID: 305943 | Bouwkundig element
Steenbakkersdam (Beerse)
Duitse bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken als onderdeel van de 'Turnhoutkanalstellung'.
ID: 305944 | Bouwkundig element
Merksplasseweg 18 (Beerse)
Duitse bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken als onderdeel van de 'Turnhoutkanalstellung'.