161 resultaten
ID: 131629 | Landschappelijk element
Grotstraat, Parkstraat (Zottegem)
De oorspronkelijke vredesboom werd vervangen door een opgaande linde en staat op het voorplein ten westen van de parochiekerk.
ID: 131417 | Landschappelijk element
Heldenlaan (Zottegem)
Bij het oprichten van het oorlogsmonument in het centrum van Zottegem in 1921 werd ook beslist om 26 platanen en een vrijheidsboom aan te planten. Als vrijheidsboom werd een zomereik op het einde van de Neerstraat geplant die er kon uitgroeien als een opgaande boom. We tellen nu nog 20 platanen.
ID: 131418 | Landschappelijk element
Heldenlaan (Zottegem)
Bij het oprichten van het oorlogsmonument in het centrum van Zottegem in 1921 werd ook beslist om 26 platanen en een vrijheidsboom aan te planten. Als vrijheidsboom werd een zomereik op het einde van de Neerstraat geplant die er kon uitgroeien als een opgaande boom.
ID: 131620 | Landschappelijk element
Kruiswaterplein (Zottegem)
Centraal op het Kruiswaterplein staat een gekandelaarde linde. De boom is er vermoedelijk gekomen ter vervanging van een vredesboom na de Eerste Wereldoorlog.
ID: 305866 | Landschappelijk element
Doelhofstraat (Zuienkerke)
Centraal op het pleintje aan de kerk van Nieuwmunster staat een jonge zilverlinde. Deze boom is recent aangeplant, ter vervanging van de oorspronkelijke vredesboom uit 1919.
ID: 305867 | Landschappelijk element
Kerkstraat (Zuienkerke)
Aan de kruising van Nieuwe Steenweg en Kerkstraat in Zuienkerke staat een opgaande Hollandse linde (Tilia europaea). Deze boom staat achter een bakstenen muur op de begraafplaats en is aangeplant ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. De linde heeft een omtrek van 291 cm en totale hoogte van 21 m.
ID: 131955 | Landschappelijk element
Dorpsstraat (Zulte)
Op een pleintje in de Dorpsstraat, daar waar ook de Hoevestraat op uit komt, staat bij het oorlogsmonument een opgaande moeraseik die als vredesboom werd geplant. Hij werd er in 1919 geplant na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog.
ID: 308068 | Landschappelijk element
Vijverplein (Zutendaal)
De linde werd na de Eerste Wereldoorlog in 1919 aangeplant als vredesboom. De boom werd in 2020 vervangen door een nieuwe boom, via een ent van het oorspronkelijke materiaal.
ID: 305885 | Landschappelijk element
Kerkhofplein, Kerkomtrek (Zwevegem)
Naast het oorlogsmonument aan de kerk van Heestert, staat een jonge, opgaande veldesdoorn. Deze is aangeplant in 2015 als vredesboom.
ID: 305883 | Landschappelijk element
Moenplaats (Zwevegem)
Op de Moenplaats staat tegenover de kerk een oorlogsmonument. Dit monument herdenkt de inwoners van Moen die zijn omgekomen of vermist in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het oorlogsmonument is voorzien van een muur met de namen van de slachtoffers. Links van het gedenkteken staat een soldaat in rusthouding van blauwe hardsteen. Het geheel is geplaatst in een plantsoen bestaande uit hoge, geschoren cipressen met centraal, achter het oorlogsmonument een Italiaanse populier (Populus nigra ‘Italica‘) in een krans met lindebomen. Het plantsoen maakt deel uit van de oorspronkelijke aanleg uit 1920.