Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

966 resultaten


ID: 200485 | Bouwkundig element

Stedelijk Zwembad ontworpen door Daniël Joseph Algoet

Veldstraat 83 (Antwerpen)
Het stedelijk zwembad aan de Veldstraat is het oudste bewaard gebleven openbaar zwembad van de stad Antwerpen. Het gebouw van 1932 omvatte een 33 meter lang zwembad, badkamers en een turnzaal. Het interbellumgebouw, een mooie mengvorm van modernisme en art deco, bleef architecturaal nagenoeg intact. Tussen 2006 en 2009 werd het monument omgevormd tot een stoombadencomplex met behoud van het zwembad en de badkamers en met toevoeging van de oosterse stoombaden en een badenhuis.


ID: 214170 | Bouwkundig element

Cinema Tokio

Verlatstraat 20-22 (Antwerpen)
Centraal in de Verlatstraat bevindt zich de vroegere "Cinema Tokio". De bioscoop werd in 1912 ingeplant in deze drukke buurt, vlakbij de Hippodroom op de Leopold De Waelplaats.


ID: 7723 | Bouwkundig element

Cinema Capitole

Vestingstraat (Antwerpen)
Cinema Capitole was één van de talrijke bioscopen in de buurt van de De Keyserlei. Bijna allemaal zijn deze gebouwen gesloopt, ook zo voor Cinema Capitole. De cinema ontstond door een grote verbouwing van een bestaande bioscoop in 1932, een dossier opgemaakt door architect Léon Stynen.


ID: 4678 | Bouwkundig element

Vleeshuis

Vleeshouwersstraat 38 (Antwerpen)
Halle in gotische stijl gebouwd door het gilde van de Beenhouwers in 1501-1504, naar en ontwerp van bouwmeester Herman de Waghemakere. Aangekocht door de Stad Antwerpen in 1899, en na restauratie door stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen heropend als Museum van Oudheden in 1913.


ID: 6374 | Bouwkundig element

Liberaal Volkshuis Help U Zelve

Volkstraat 40 (Antwerpen)
Voormalig Liberaal Volkshuis Help U Zelve, naar ontwerp van Jan Van Asperen en Emiel Van Averbeke. Het gebouw heeft een kleurrijke, monumentale gevel in art nouveau, en geldt als één van de fraaiste voorbeelden van deze stijl in Antwerpen.


ID: 212720 | Bouwkundig element

Openluchtzwembad De Molen

Wandeldijk 40 (Antwerpen)
Openluchtzwembad in gewapend beton, in 1935 gebouwd door het bouwbedrijf Constructor. Een bassin van 50 bij 25 m werd oorspronkelijk op het niveau van de begane grond aan vier zijden omringd door allerlei dienstruimten, bergplaatsen, kleedcabines, sanitair toegangstrappen en technische installaties, onder een terras met balustrade.


ID: 81796 | Bouwkundig element

Villa Zonnekracht

Tiegemberg 56 (Anzegem)
Buitenverblijf en atelier van de Kortrijkse kunstenaar Lieven Colardyn (1894-1962). Kunstenaarsatelier omgeven door omhaagde tuin. Houten hek tussen twee polygonale bakstenen pijlers. Het oorspronkelijke L-vormige volume, dat bestond uit een ontvangst- en tentoonstellingsruimte op de begane grond en atelier en slaapkamer op de bovenverdieping, werd volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1931. Kubistische woning, bestaande uit verschillende in elkaar grijpende geometrische bakstenen volumes variërend van één à twee bouwlagen.


ID: 205261 | Bouwkundig element

Herberg De Kaai

Kaaistraat 18 (Ardooie)
Voormalige herberg "De Kaai", gebouwd rond het midden van de 18de eeuw.


ID: 207974 | Bouwkundig element

Herberg Den Arend

Polenplein 7 (Ardooie)
Voormalige herberg "Den Arend", opklimmend tot het einde van de 18de eeuw met 19de-eeuwse aanpassingen, met aangebouwde 20ste-eeuwse feestzaal. Thans leegstaand.


ID: 208006 | Bouwkundig element

Herberg  met achtergelegen bolletra

Stationsstraat 2 (Ardooie)
Roodbakstenen volume van twee bouwlagen en zes traveeën op L-vormig grondplan, onder zadeldak in Vlaamse pannen. Lager haaks Langwerpig volume van open bolletra onder lessenaarsdak, later dichtgemaakt in assesteen.