Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 60628 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Heulsestraat 159 (Kortrijk)
Breedhuis van circa 1900 van drie traveeën en één bouwlaag onder mansardedak. Gevelparement van rode baksteen verfraaid met witte baksteen ter aflijning van rollagen; segmentboogfries onder gootlijst.


ID: 60629 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Heulsestraat 161 (Kortrijk)
Breedhuis van rode baksteen onder zadeldak. Gevel verfraaid met gele baksteen voor muurbanden, tandfries en ter aflijning van rollagen.


ID: 60620 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Heulsestraat 34 (Kortrijk)
Verankerd bakstenen dubbelhuis van circa 1900 van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, voorheen eenheidsbebouwing met nummer 32. Segmentbogige muuropeningen; vensters voorzien van luiken met persiennes.


ID: 60621 | Bouwkundig element

Ensemble van arbeiderswoningen

Heulsestraat 37-39, 39A (Kortrijk)
Drie arbeidershuizen. Het ensemble van arbeidershuizen maakte vroeger vermoedelijk deel uit van een eenheidsbebouwing bestaande uit zes woningen en opgetrokken volgens repeterend schema in circa 1909 (zie mutatieschets). Enkel nummer 37 en 39 bleven gaaf bewaard, nummer 35 werd afgebroken en nummers 31 en 33 ondergingen ingrijpende wijzigingen.


ID: 60622 | Bouwkundig element

Herberg Au Voyageur

Heulsestraat 44 (Kortrijk)
Herberg "Au voyageur" van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde en gecementeerde gevel met imitatiebanden en schijnvoegen; recent ingebrachte garagepoort.


ID: 60623 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Heulsestraat 86 (Kortrijk)
Typische interbellumwoning naar ontwerp van Emiel Haesbrouck van 1937. Lijstgevel met sterk overkragende kroonlijst. Parement van gele baksteen verfraaid met rode baksteen onder meervoor muurdammen. V


ID: 59687 | Bouwkundig element

Goed 't Gehuchte

Hoevestraat 21 (Kortrijk)
Historische hoeve "Goed 't Gehuchte", site reeds aangeduid in het landboek Harelbeke-Buiten (1757). Oorspronkelijk gelegen op grondgebied Harelbeke, sinds grenscorrectie (circa 1970) grondgebied Kortrijk. Losse bakstenen bestanddelen, gegroepeerd rondom verhard erf. Ten noorden, woonhuis van 1943, ten zuiden stalvleugel en ten westen schuur.


ID: 302110 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hof van Heule, Preetjesmolen, Heulebeek en omgeving

Hoge Dreef, Lage Dreef, Sint-Godelievestraat, Vlasmolenstraat, Warande, Watermolenwal, Wittestraat, Zeger van Heulestraat (Kortrijk)
Het dorpsgezicht bevindt zich ten noordoosten en ten oosten van het centrum van Heule en omvat het Hof van Heule en de omliggende landerijen, de open kouter rond de Preetjesmolen en de langsliggende vallei van de Heulebeek, tussen de Warande en Watermolen.


ID: 60713 | Bouwkundig element

Villa Francine

Hoge Dreef 2 (Kortrijk)
Vrijstaande burgerwoning van circa 1900, te midden van tuin en aan de straat afgezet door haag en ijzeren toegangshek. Baksteenbouw onder pannen zadeldak, verfraaid door het gebruik van cementtegels voor de muurvlakken. Getoogde vensters op de begane grond beluikt. Later toegevoegde veranda.


ID: 60715 | Bouwkundig element

Preetjesmolen

Hoge Dreef 24 (Kortrijk)
De Preetjesmolen is een windmolen met gesloten voet, dat de intussen uiterst zeldzame functie van vlaszwingelmolen heeft.