Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4539 resultaten


ID: 24579 | Bouwkundig element

Stadswoning en beluik

Corduwaniersstraat 43-51 (Gent)
Twee bouwlagen hoog rijhuis in bak- en zandsteenbouw met zadeldak uit de 17de eeuw. Middentravee uitlopend op een getrapt dakvenster. Erachter beluik met drie huizen langs linkerzijde en twee berghokjes rechts, daterend van 1893 onder bouwheer weduwe Karel Warrie-Maché.


ID: 24582 | Bouwkundig element

Stadswoning in traditionele stijl

Corduwaniersstraat 61 (Gent)
Hoekhuis met twee bouwlagen en zadeldak, daterend uit de 17de eeuw. Baksteenbouw met verwerking van zandsteen. Trapgevel met drie traveeën aan de voorkant. De zijgevel in de Karmelietenstraat heeft twee bouwlagen en twee traveeën.


ID: 24584 | Bouwkundig element

Hoekhuis in traditionele stijl

Corduwaniersstraat 65 (Gent)
Hoekhuis in traditionele stijl uit 1716, twee bouwlagen hoog afgedekt met zadeldak. Bak- en zandsteenbouw. Drie traveeën brede trapgevel aan de voorkant. Nagenoeg blinde zijgevel in de Rodekoningstraat.


ID: 24628 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Drongenhof 20 (Gent)
Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bak- en zandstenen voorgevel in traditionele stijl, vermoedelijk daterend uit de 18de eeuw, met aanpassingen uitgevoerd in het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 26313 | Bouwkundig element

Hofstede In Sint-Anthone

Drongenplein 17 (Gent)
Hoekhuisje van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met dakkapel, in kern opklimmend tot eind 17de - begin 18de eeuw. Het maakte oorspronkelijk deel uit van een langgestrekt complex van twaalf traveeën. Het gebouw werd aangepast aan het begin van de 19de eeuw en heden gereconstrueerd.


ID: 83704 | Bouwkundig element

Nieuw Convent

Edmond Boonenstraat 4-6, Hippoliet Lammensstraat 2-6 (Gent)
Nieuw Convent van het begijnhof Sint-Elisabeth, opgevat als een verankerde bak- en zandsteenbouw met trapgevel van drie traveeën en twee bouwlagen met zadeldak, gedateerd 1660 via de muurankers. Rechts aanleunende reconstructies uit het derde kwart van de 20ste eeuw. Linkerzijgevel van zeven traveeën en achtergevel uitgewerkt als een verankerde tuitgevel. Bakstenen zijaanbouw met zadeldak, gedateerd 1789 door middel van muurankers op de voorpuntgevel.


ID: 19141 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kartuizerklooster

Fratersplein 9, 9A, Groenebriel 3 (Gent)
Het klooster Sint-Jan in Eremo werd gesticht in 1456 door de fraters van de Derde Orde van Sint-Franciscus. In de 17de eeuw werd het klooster hersteld en uitgebreid: onder prior Justus de Nokere (1651-1661) werd onder andere een nieuwe kapel gebouwd en een afzonderlijke woning voor de prior. In 1797 richtte Lieven Bauwens in het klooster tijdelijk een katoenspinnerij in. In de 19de en 20ste eeuw ondergingen de gebouwen aanpassingen. In 1907 werd aan Groenebriel naar ontwerp van architect V. Vaerewyck een woning gebouwd voor de geestelijke directeur. De huidige plattegrond van het klooster vertoont een ommuurd domein met een in twee verdeelde rechthoekige binnenplaats. Deze binnenplaats is aan noordzijde begrensd door een U-vormig complex. Volgende gebouwen bevatten de oude kern van het voormalige kartuizerklooster: de voormalige woning van de prior, de verbindingsvleugel met de kapel en de kapel.


ID: 24678 | Bouwkundig element

Burgerhuis in traditionele stijl

Geldmunt 18 (Gent)
Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, vermoedelijk uit de 17de eeuw. Trapgevelvan bak- en zandsteen in traditionele stijl, heropgebouwd in 1908 naar ontwerp van architect A.R. Janssens.


ID: 24691 | Bouwkundig element

Stadswoning

Geldmunt 56-58 (Gent)
Diephuis van twee bouwlagen en drie traveeën brede trapgevel, afgedekt met zadeldak en opklimmend tot de 17de eeuw. Traditionele bak- en zandsteenbouw.


ID: 24695 | Bouwkundig element

Stadswoning

Gelukstraat 17 (Gent)
Eén huis onderverdeeld in twee woningen. Breedhuis in traditionele stijl met vier traveeën, twee bouwlagen en zadeldak met trapdakvenster in het midden van de gevel. Verankerde bak- en zandsteenbouw, vermoedelijk daterend uit 17de eeuw.