30839 resultaten
ID: 60948 | Bouwkundig element
Michel Vandewielestraat 17 (Kortrijk)
Half vrijstaande directeurswoning van Firma Van de Wiele, opgericht in 1880 door P. Benoot en in 1921 opgevolgd werd door zijn schoonzoon M. Van De Wiele. Rode baksteenbouw onder afgewolfd zadeldak met drie dakkapellen met gekoppelde rondboogvensters.
ID: 60953 | Bouwkundig element
Michel Vandewielestraat 18-20 (Kortrijk)
Twee arbeiderswoningen van circa 1900 volgens repeterend schema. Rode baksteenbouw verlevendigd door gele baksteen voor siermetselwerk, onder meer muurbanden, casement en rollagen.
ID: 60949 | Bouwkundig element
Michel Vandewielestraat 19-21 (Kortrijk)
Samenstel van twee arbeiderswoningen, opslagruimte en vroegere fabrieksgebouwen. Baksteenbouw met achtereenvolgens twee arbeiderswoningen in spiegelbeeldschema met licht getoogde muuropeningen; opslagruimte gekenmerkt door twee poorten onder ijzeren latei en tenslotte fabrieksgebouw getypeerd door stompe puntgevel.
ID: 60954 | Bouwkundig element
Michel Vandewielestraat 22 (Kortrijk)
Schuur van rode baksteen met rechthoekige muuropeningen en rondbogige heiligennis.
ID: 60946 | Bouwkundig element
Michel Vandewielestraat 4, Rekkemsestraat 110 (Kortrijk)
Beeldbepalend hoekhuis met bijhorend bedrijfsgebouw. Verankerde gecementeerde gevel met schijnvoegen; rechthoekige en segmentbogige muuropeningen.
ID: 60947 | Bouwkundig element
Michel Vandewielestraat 5 (Kortrijk)
Half vrijstaand handelspand van circa 1900 van rode baksteen verlevendigd door middel van blauw-, zwart- en witgeglazuurde sierbakstenen voor rollagen en muurbanden.
ID: 60950 | Bouwkundig element
Michel Vandewielestraat 6 (Kortrijk)
Dwarsschuur met typerende schuifpoort en laaddeur.
ID: 60951 | Bouwkundig element
Michel Vandewielestraat 8 (Kortrijk)
Driebeukige vlasschuur onder parallelle pannen zadeldaken met opgehangen schuifpoort, waarboven heiligennis.
ID: 59987 | Bouwkundig element
Min. Vanden Peereboomlaan 60 (Kortrijk)
Burgerhuis van circa 1900, de enige woning die de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan. Bakstenen lijstgevel aansluitend bij de traditionele neo-Vlaamse-renaissancestijl.
ID: 59949 | Bouwkundig element
Minister Liebaertlaan 1, 1B (Kortrijk)
Voormalige textielfabriek De Stoop. De site van de voormalige textielfabriek ligt parallel aan de Minister Liebaertlaan. Zij is toegankelijk via de voormalige burelen (nu restaurant) gelegen aan de Minister Liebaertlaan. In het westen paalt de fabriek aan het domein van de middelbare school Onze-Lieve-Vrouw-ter-Engelen (zogenaamd "'t Fort"). In het noorden paalt het voormalige fabrieksterrein aan de rechteroever van de Leie. Ten zuidoosten paalt het aan de tuinen van de privé-woningen in de Gentsestraat, waar zich tevens de voormalige directeurswoning bevindt. Op oude stadsplannen is merkbaar dat de ligging van het fabriekspand zich situeert vlak naast de binnenzijde van de oude stadswallen, die verdwenen in het midden van de 19de eeuw. Onder de weg die langs de fabriek loopt bevindt zich nog steeds de 19de-eeuwse riolering.