30839 resultaten
ID: 89883 | Bouwkundig element
Rijksweg 51 (Kuurne)
Herberg, vermoedelijk gebouwd in het begin van de 20ste eeuw. Eenvoudige baksteenbouw met typerende afgeschuinde deurtravee. Getoogde muuropeningen onder strek, vernieuwd schrijnwerk. Rechts boven de garage, laaddeur naar de vlaszolder.
ID: 89887 | Bouwkundig element
Roterijstraat (Kuurne)
Bakstenen vlasschuur onder pannen zadeldak, opgetrokken tijdens het interbellum. Rechthoekige poortopening met opgehangen houten schuifpoort.
ID: 89886 | Bouwkundig element
Roterijstraat 15 (Kuurne)
Enkelhuis vermoedelijk gebouwd in de jaren 1930. Eenvoudig parement van gele en oranje baksteen op plint van geglazuurde tegels. Typische smalle, boven de kroonlijst doorgetrokken deurtravee met geometrisch sierelement van geglazuurde tegels. Rechthoekige muuropeningen onder latei.
ID: 89888 | Bouwkundig element
Roterijstraat 45 (Kuurne)
Enkelhuis uit de jaren 1930 getypeerd door de met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel. Getoogde bovenvensters in geriemde omlijsting en met uitgewerkte borstwering met golfmotief. Benedenvenster en deur onder eenvoudig kroonlijstje rustend op consoles. Bewaard houtwerk voor de vensters.
ID: 89884 | Bouwkundig element
Roterijstraat 7 (Kuurne)
Gebouwd in opdracht van bakker Huysmans-Soeteart, zie kadaster. Parement van oranje baksteen, verfraaid door het typisch gebruik van rode en zwartgeglazuurde tegels. Rechthoekige vensters onder strekse latei; vernieuwd schrijnwerk. Opvallend verdiept portaal met luifel en glas-in-loodbovenlicht; met dito geglazuurde tegels. Bewaarde art-decodeur.
ID: 89885 | Bouwkundig element
Roterijstraat 9 (Kuurne)
Woning volgens de kadastrale gegevens gebouwd in 1939 in opdracht van Vertriest-Van Nieuwenhuyse, bediende. Enkelhuis met bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van zwartgeglazuurde baksteen.
ID: 127229 | Bouwkundig element
Schardauw 1-94, Spijker 2-63, 64 (Kuurne)
Appartementsgebouwen, tussen 1978 en 1982 gerealiseerd door de lokale sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Gift Eigen Hulp naar ontwerp van de Kuurnse architect Jaak Vandenweghe. Het omvat 149 appartementen en vier mindervalidenwoningen.
ID: 89889 | Bouwkundig element
Sint-Katrienplein (Kuurne)
Geörienteerde neoromaanse kerk gebouwd tussen 1877 en 1879, ter vervanging van een middeleeuwse wijkkapel zogenaamd "St Cateryne Capelle" (1682). Parochiekerk van de gelijknamige parochie, in de volksmond 'Sente' genoemd.
ID: 89890 | Bouwkundig element
Sint-Katrienplein (Kuurne)
Voor de kerk, Onze-Lieve-Vrouwkapel, gebouwd in 1944 uit dankbaarheid voor de bescherming van de parochie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pijlerkapel op rechthoekige plattegrond, onder hardstenen zadeldak. Gele baksteenbouw. Puntgevel met rondboognis met Onze-Lieve-Vrouw-met-kindbeeld. Op de sokkel arduinen gedenkplaat.
ID: 92342 | Bouwkundig element
Sint-Katrienplein (Kuurne)
Er zijn geen aanwijzingen dat er vóór 1907 een orgel aanwezig was. Het huidige orgel was in origine een werk van Pieter Hubertus Anneessens (Ninove), in 1864 gebouwd voor de kerk van Houdeng-Goegnies (provincie Henegouwen); het werd in 1907 door Frans Loncke (Esen) overgeplaatst naar Sint-Katharina-Kapelle.