Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 89931 | Bouwkundig element

Vlasarbeiderswoning

Weidenstraat 18 (Kuurne)
Voormalige vlasarbeiderswoning. Volgens het kadaster gebouwd in 1898 in opdracht van 'koopman' Thomas Verschaeve en deelhebbers. Dubbelhuisje onder pannen zadeldak. Met schijnvoegen bepleisterde en geschilderde verankerde bakstenen lijstgevel op gepikte plint.


ID: 44124 | Bouwkundig element

Hoeve Eendenwal

Bareelstraat 1 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: L-vormige opstelling van boerenhuis en stal-schuurvleugel, waarvan hier evenwel de hoeken elkaar raken.


ID: 44125 | Bouwkundig element

Hoeve 't Bareelhof

Bareelstraat 5 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect C. Van Moerkerke (Roeselare) van 1920, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 200670 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor de 34th Division met Duitse bunker

Beekstraat (Langemark-Poelkapelle)
Gedenkteken ter herinnering aan de artillerie- en genietroepen van de 34ste Britse divisie en de rol die ze hier speelden tijdens de gevechten van oktober-november 1917 (Derde Slag bij Ieper). Achter het gedenkteken staat een Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 213283 | Bouwkundig element

Gedenksteen 2e Chasseurs d'Afrique

Beekstraat (Langemark-Poelkapelle)
Kleine gedenksteen in een weide net ten zuiden van de Broenbeek. Dit gedenkteken herinnert aan twee mannen van het '2e Regiment Chasseurs d'Afrique', op deze plaats omgekomen op 9 oktober 1917, tijdens de Derde Slag bij Ieper (Eerste Wereldoorlog).


ID: 213618 | Bouwkundig element

Restanten Duitse betonnen militaire post

Beekstraat (Langemark-Poelkapelle)
Restanten van een bovengrondse betonnen militaire constructie uit de Eerste Wereldoorlog, van Duitse makelij.


ID: 44117 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Andries

Bikschotestraat (Langemark-Poelkapelle)
Georiƫnteerd bedehuis midden omhaagd kerkhof met onder meer bakstenen kruiswegstaties, oorlogsgedenkteken en kapel. Huidige, neogotische hallenkerk naar ontwerp van architect M. Hocepied van 1921: imitatieve wederopbouw van een laatgotische hallenkerk met westtoren, traditioneel kerkschema van het kustgebied; hersteld en vergroot naar ontwerp van architect J. Lernould van 1863-64 en toen voorzien van een uitgewerkte vierkante toren overgaand in een achthoek.


ID: 92027 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Andries

Bikschotestraat (Langemark-Poelkapelle)
Orgel door Frans Vos uit 1926.


ID: 213282 | Bouwkundig element

Gedenkkruis militaire en burgerlijke doden

Bikschotestraat (Langemark-Poelkapelle)
Gedenkkruis ter herinnering aan de militaire en burgerlijke slachtoffers van Bikschote, uit de Eerste Wereldoorlog, van de hand van architect Marcel Hocepied. Het gedenkteken met eenvoudig Keltisch kruis maakt deel uit van een perk met achteraan een brede ruwe natuurstenen muur, opzij gesteund door twee dwarsmuurtjes en vooraan afgesloten door een hek


ID: 213655 | Bouwkundig element

Gedenkkapel Onze-Lieve-Vrouw van Vrede

Bikschotestraat (Langemark-Poelkapelle)
Kleine rechthoekige neogotische kapel uit gele baksteen, afgedekt met een zadeldak uit leisteen. Aan de voorzijde een dubbele segmentboogvormige deur met hierboven een blindvenster in de vorm van een vierpas, waarin een hardstenen kruis is ingewerkt.