Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 44119 | Bouwkundig element

School en onderwijzerswoning

Bikschotestraat 101 (Langemark-Poelkapelle)
Voormalige gemeentelijke jongensschool met aanpalende onderwijzerswoning, naar ontwerp van architecten L. en M. Hocepied (Moeskroen) van 1922.


ID: 44120 | Bouwkundig element

Klooster en schooltje

Bikschotestraat 107 (Langemark-Poelkapelle)
Klooster met links aanleunend schooltje en ommuurde speelruimte, palend aan de straat. Voormalig klooster van de zusters annuntiaten, gesticht in 1842; gebouwen vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarna herbouwd.


ID: 44061 | Bouwkundig element

Boerenwoning van Steenpoorthoeve

Bikschotestraat 48 (Langemark-Poelkapelle)
In de jaren 1920 op dezelfde plaats als de vooroorlogse hoeve herbouwd en grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw, doch heden is alleen de boerenwoning bewaard. Boerenwoning onder onderbroken, deels afgewolfd zadeldak en verdiepte inkom en dakvenster onder breed haaks zadeldak. Met doornhaag omzoomde weide aan straatzijde.


ID: 44118 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Bikschote

Bikschotestraat 97 (Langemark-Poelkapelle)
Voormalig gemeentehuis, daterend van de jaren 1920. Baksteenbouw met gebruik van arduin onder meer voor plint, lekdrempels, hoek- en sluitstenen, kraagstenen, topstukken enzomeer.


ID: 200671 | Bouwkundig element

Cement House Cemetery

Boezingestraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en A.J.S. Hutton. De begraafplaats wordt aan straatzijde afgebakend met een muur, aan de andere zijden met een haag. De begraafplaats wordt gekenmerkt door een bakstenen poortgebouw met rondbogige doorgang en smeedijzeren hek, bakstenen schuilgebouwen, een 'Stone of Remembrance' en 'Cross of Sacrifice'. De graven zijn verdeeld over 21 perken. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen en bloemperken bij de graven.


ID: 213284 | Bouwkundig element

Gedenkzuil 20th Light Division

Boezingestraat (Langemark-Poelkapelle)
Oorlogsgedenkteken ter herinnering aan de deelname van de '20th (Light) Division' aan de Slag bij Langemark (16-18 augustus 1917), in het kader van de Derde Slag bij Ieper.


ID: 213640 | Bouwkundig element

Naamsteen Eindoffensief Steenbeek

Boezingestraat (Langemark-Poelkapelle)
Deze naamsteen maakt deel uit van de vijfde reeks naamstenen op initiatief van de Provincie West-Vlaanderen geplaatst in 1988 en die herinneren aan plaatsen en gebeurtenissen in verband met het Eindoffensief in het najaar van 1918.


ID: 44062 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Boezingestraat 14-16 (Langemark-Poelkapelle)
Oorspronkelijk symmetrisch opgevatte eenheidsbebouwing, omvattende vijf woningen en links garage, waarvan de hoekhuizen + garage een modernistische inslag vertonen en de centrale woningen een zogenaamd Normandische. Alleen de twee linker panden en de garage zijn nog goed bewaard.


ID: 213414 | Bouwkundig element

Duitse betonnen medische post Cement House

Boezingestraat 148 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, vóór de Derde Slag bij Ieper opgetrokken bij een hoeve langs de weg Langemark-Boezinge. De bunker was oorspronkelijk bedoeld als medische post.


ID: 44067 | Bouwkundig element

Café Hagebos

Boezingestraat 158 (Langemark-Poelkapelle)
Herberg-afspanning met achterliggende dwarsschuur en ommuurd erf met bakstenen hekpijlers aan Ieperstraat. Soortgelijk ontwerp, Boezingestraat nummer 37.