Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 44068 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boezingestraat 160 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architecten Victor Renders en Hippolyte Steels van 1922, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 44063 | Bouwkundig element

Burgerhuis Saeftinge

Boezingestraat 24 (Langemark-Poelkapelle)
Alleenstaand burgerhuis met flankerende ommuurde tuin.


ID: 44066 | Bouwkundig element

Herberg-afspanning

Boezingestraat 37 (Langemark-Poelkapelle)
Hoekhuis van drie linker traveeën + afgeschuinde hoektravee + drie rechter traveeën en één bouwlaag onder gebogen zadeldak met rechts dakschild en overkragende dakrand op houten modillons. Stereotiep hoekgebouw in de wederopbouwarchitectuur van jaren 1920.


ID: 44127 | Bouwkundig element

Hof ter Watervliet

Bruggestraat 49 (Langemark-Poelkapelle)
Hoeve, naar verluidt heropgebouwd in 1921; teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, L-vormige opstelling van boerenhuis en stalvleugel, respectievelijk ten zuidoosten en ten noordoosten van verhard erf met vaalt voor stalgebouw; zuidelijke erfoprit gemarkeerd door kastanjebomen en kleine wegkapel.


ID: 44069 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Juliaan

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Georiënteerd bedehuis met achterliggend kerkhof, middenin omhaagde grasperken; westzijde en gekasseid kerkpad afgeboord met acacia's. Driebeukige neogotische hallenkerk naar ontwerp van architect Jules Coomans van 1921.


ID: 44070 | Bouwkundig element

Canadees gedenkteken The Brooding Soldier

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Canadees gedenkteken, van de hand van Frederick C. Clemesha uit Regina, onthuld op 8 juli 1923. Het gedenkteken wil herinneren aan de rol die de Canadese militairen speelden tijdens de gevechten volgend op de Duitse gasaanval van 22 april 1915 (Tweede Slag bij Ieper).


ID: 44129 | Bouwkundig element

Vlasfabriek Veracx

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Vlasfabriek gesloten in 1969, heden gebruikt als manege. Achterliggende kleiput; rootputten, omgebouwd tot paardenstallen.


ID: 200674 | Bouwkundig element

Seaforth Cemetery, Cheddar Villa

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats ontworpen door W.H. Cowlishaw, met smeedijzeren hek, een witte 'Cross of Sacrifice', graf- en herdenkingsstenen. Behalve opgaande bomen wordt het geheel getooid met bloemperken en struiken.


ID: 200677 | Bouwkundig element

Poelcapelle British Cemetery

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats, aangelegd door Ch. Holden en W.C. Von Berg. Het betreft een rechthoekige, ommuurde begraafplaats, met een bakstenen poortgebouw met smeedijzeren hekken, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance', bakstenen schuilgebouwen en 61 perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 213285 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Deze gedenkzuil herinnert aan de militaire en burgerlijke doden van Sint-Juliaan van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.