Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 44121 | Bouwkundig element

Hoeve Kapellehof

Diksmuidestraat 13 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve, gedateerd 1922 door middel van donkere pannen in dak van boerenhuis, teruggaand op regionale hoevebouw. U-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen.


ID: 307528 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve De koppeldreve

Diksmuidestraat 17 (Langemark-Poelkapelle)
De wederopbouwhoeve ‘De Koppeldreve’ met vrijstaande gebouwen is gelegen aan de straat. Ze werd in 1923-1924 ex situ heropgebouwd. De hoevenaam ‘De Koppeldreve’ is aangeduid op een recente gedenksteen boven de voordeur van het boerenhuis. Tegen de hoevegebouwen zijn recente loodsen aangebouwd.


ID: 44076 | Bouwkundig element

Hoeve Mosscher ambacht

Diksmuidestraat 18 (Langemark-Poelkapelle)
Hoeve met losse bestanddelen naar ontwerp van architect B. De Lestré de Fabribeckers (Brussel) van 1922 teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 44077 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Diksmuidestraat 20 (Langemark-Poelkapelle)
Hoeve met losse bestanddelen naar ontwerp van architecten V. Cols en J. De Roeck (Antwerpen) van 1920, grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 307529 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Diksmuidestraat 21 (Langemark-Poelkapelle)
De achterin gelegen wederopbouwhoeve telt twee vrijstaande gebouwen, die omstreeks 1923 ex situ werden heropgebouwd. Tegen en nabij de hoevegebouwen zijn recentere loodsen gebouwd.


ID: 307530 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Eeckhoutmolenstraat 14 (Langemark-Poelkapelle)
De aan de straat gelegen wederopbouwhoeve ‘Rozenhof’ telt drie vrijstaande gebouwen, die vóór 1926 in situ werden heropgebouwd, en een bakstenen veldkapel van na de Tweede Wereldoorlog. De erftoegang wordt geaccentueerd door een hekken tussen bakstenen hekpijlers en door welkomstbomen.


ID: 44078 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Eeckhoutmolenstraat 15 (Langemark-Poelkapelle)
Dieperin gelegen hoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 200676 | Bouwkundig element

Saint Julien Dressing Station Cemetery

Felix Nadarstraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats, vanaf september 1917 aangelegd bij een medische post. De veelhoekige begraafplaats, naar ontwerp van R. Blomfield en W.H. Cowlishaw, is met een rode bakstenen muur omgeven, met een smeedijzeren toegangshekken en een 'Cross of Sacrifice'. De witte grafstenen liggen onregelmatig verspreid. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 44098 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Felix Nadarstraat 2 (Langemark-Poelkapelle)
Hoeve met losse bestanddelen, naar verluidt daterend van 1922, ten noorden palend aan de Bridge House Cemetery, 1917 en teruggaand op regionale hoevebouw.


ID: 44080 | Bouwkundig element

Steenbakkerij

Groenestraat (Langemark-Poelkapelle)
Voormalige steenbakkerij, parallel aan de spoorlijn gelegen, oorspronkelijk opgericht na de Eerste Wereldoorlog door Joseph Dumoulin ten behoeve van de wederopbouw in de Westhoek en rond 1961 volledig vernieuwd door Dumoulin. Baksteenbouw met betonnen, mijterbogige overwelving, en deels behouden tunneloven. Tegen de voorgevel aanleunende loods.