30839 resultaten
ID: 213558 | Bouwkundig element
Klerkenstraat (Langemark-Poelkapelle)
Duitse bunker vóór de Derde Slag bij Ieper opgetrokken in bestaande hoevegebouwen. Op Duitse militaire stafkaarten wordt de hoeve aangeduid met 'Lager Eisenbeton', wellicht verwijzend naar de betonnen militaire posten die op en rond de hoeve zijn opgetrokken. Er wordt aangenomen dat de militaire post in oorsprong bedoeld is als commandopost.
ID: 308342 | Bouwkundig element
Klerkenstraat (Langemark-Poelkapelle)
Drie Duitse betonnen militaire posten uit de Eerste Wereldoorlog, die deel uitmaakten van de 'Koekuit-Stellung'.
ID: 44088 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 128-130, 128A (Langemark-Poelkapelle)
Heropgericht in de jaren 1920 naar vooroorlogs uitzicht, mogelijk naar ontwerp van architecten Victor Renders en Hippolyte Steels naar analogie met soortgelijk klooster te Poelkapelle.
ID: 44087 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 165 (Langemark-Poelkapelle)
Moderne zaalkerk op rechthoekige plattegrond met vrijstaande zuidwesttoren, naar ontwerp van architect Vandesande van 1938; ingewijd op 16/4/1939, volgens gevelsteen onderaan de toren.
ID: 92028 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 165 (Langemark-Poelkapelle)
Orgel rond 1720 gebouwd voor de voormalige Sint-Annakapel in Gent, door Louis de la Haye (alias Delhaye), te Gent. Gerenoveerd door Pierre (jr) van Peteghem, te Gent, in 1829. In 1958 aangekocht door de parochie van Langemark-Madonnawijk.
ID: 44083 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 25-29 (Langemark-Poelkapelle)
Eenheidsbebouwing van voorheen zes en nu drie dorpswoningen met regionalistische inslag, op gevelsteen gedateerd Anno 1921. Oranje baksteenbouw met schaars gebruik van simili-natuursteen.
ID: 44084 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 45-49 (Langemark-Poelkapelle)
Eenheidsbebouwing van voorheen vier, nu drie dorpswoningen in rode baksteenbouw en gemarkeerd door geknikte zadeldaken, al dan niet gekoppelde puntgevel en rechthoekige dakkapellen.
ID: 83766 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 86 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De eerste doden werden er tijdens de oorlog begraven. Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid. In 1955 volgde een nieuwe uitbreiding, met onder meer een 'Kameradengrab'. De begraafplaats, naar ontwerp van Robert Tischler en Georg Fischbacher, wordt gekenmerkt door het poortgebouw uit rode zandsteen, de beeldengroep van E. Krieger en drie Duitse bunkers van de Koekuitstellung. In een geometrisch patroon liggen, verspreid over het terrein, vierkante, platte grafstenen. Hier en daar staan groepjes van drie kruisen uit basalt. Hoge bomen overschaduwen het geheel.
ID: 44085 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 88 (Langemark-Poelkapelle)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw met losse bestanddelen in L-vorm opgesteld.
ID: 213559 | Bouwkundig element
Klerkenstraat 88 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog. De bunker maakte deel uit van de 'Koekuit-Stellung', dat op zijn beurt behoorde tot de 'Wilhelm-Stellung'.