30839 resultaten
ID: 212902 | Bouwkundig element
Provincieweg (Langemark-Poelkapelle)
Gedenkteken opgericht ter vervanging van gedenktekens op de brug van Steenstrate, die vernield werden aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het gedenkteken werd opgericht op initiatief van de verbroedering der oud-strijders van de 3de en 23ste linieregimenten en onthuld op 26 april 1953. Het wil herinneren aan hun rol tijdens de gevechten die volgden op de Duitse gasaanval van 22 april 1915.
ID: 217137 | Bouwkundig element
Provincieweg (Langemark-Poelkapelle)
Brug uit 1955, naar ontwerp van L. Durin.
ID: 44103 | Bouwkundig element
Roeselarestraat (Langemark-Poelkapelle)
Brits oorlogsgedenkteken ter herinnering aan Birrell Anthony en het '1st Monmouthshire battalion' en hun rol tijdens de Tweede Slag bij Ieper (Eerste Wereldoorlog). Het gedenkteken werd opgericht op de plaats waar Birrell Anthony vermoedelijk omgekomen was.
ID: 200675 | Bouwkundig element
Roeselarestraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuiden van Sint-Juliaan. De kleine, ommuurde begraafplaats met 'Cross of Sacifice' en enkele rijen witte grafstenen is ontworpen door A.J.S. Hutton.
ID: 213359 | Bouwkundig element
Roeselarestraat 5 (Langemark-Poelkapelle)
Noodwoning, aan het begin van de jaren 1920 opgetrokken.
ID: 213420 | Bouwkundig element
Roeselarestraat 7 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, bij een hoeve die met Pond Farm werd aangeduid.
ID: 213413 | Bouwkundig element
Sasstraat (Langemark-Poelkapelle)
Betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, vermoedelijk door Duitse eenheden opgetrokken.
ID: 216832 | Bouwkundig element
Schaapbaliedreef (Langemark-Poelkapelle)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken in het Vrijbos. De Duitsers bouwden het Vrijbos uit tot een goed gecamoufleerd depot. In het bos werden tal van depots voor materialen, munitie en allerhande voorraden ingericht.
ID: 44123 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Sint Janstraat 2 (Langemark-Poelkapelle)
Pastorie met diepe, omhaagde tuin, ten oosten van de kerk. Burgerhuis in regionale neo-Vlaamserenaissance-stijl naar ontwerp van architect M. Hocepied van 1922 ter vervanging van traditioneel, 19de-eeuws pastorietype. Breedhuis bestaande uit een linker gedeelte van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met rechts wolfseind, en een rechter gedeelte van één travee en één bouwlaag eveneens onder zadeldak.
ID: 213561 | Bouwkundig element
Stadensteenweg (Langemark-Poelkapelle)
Twee Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, die getuigen van de zware Duitse verdedigingswerken die op en rond het Houthulstbos waren uitgebouwd. De bunkers waren opgetrokken op een strategische plaats, met name langs de voormalige spoorlijn Ieper-Torhout, ter hoogte van de zuidelijke rand van het Houthulstbos.