252 resultaten
ID: 131859 | Landschappelijk element
Komberg (Voeren)
De houtkant op graften tussen weilanden bestaat uit veldesdoorn, gewone hazelaar, knotbomen van gewone es en zomereik.
ID: 304854 | Landschappelijk element
Komberg (Voeren)
DDe houtkant op het talud van Komberg bestaat uit een knotbomenrij van schietwilg, en hakhout van haagbeuk en hazelaar en opgaande gewone essen. Er is een bijmenging van sleedoorn, meidoorn, hop, bosrank, hazelaar, beklierde heggenroos en koebraam.
ID: 131806 | Landschappelijk element
Krindaal (Voeren)
Gemengde houtkant op talud van een voetweg, zijweg van Krindaal. De taluds langs de weg zijn beplant met opgaande gewone es, die ook als knotboom en hakhout voorkomt. Hakhout van zoete kers en gewone hazelaar. Veldesdoorn komt als hakhout en als opgaande boom (tot 89 cm omtrek) voor en zomereik als knotbomen. Natuurlijke verrijking van roos, sleedoorn en rode kornoelje.
ID: 131840 | Landschappelijk element
Krindaal, Stationsstraat, Voort (Voeren)
De houtkant langs de spoorlijn Antwerpen-Tongeren-Visé-Aken is een mooi voorbeeld van een traditioneel hakhoutbeheer. De gemengde houtkant op talud bestaat uit ratelpopulier, hakhout van okkernoot, zoete kers, zwarte els, gewone es en gewone hazelaar.
ID: 131842 | Landschappelijk element
Krindaal (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op de perceelsgrens bij enkele weilanden. De beeldbepalende houtkant bestaat uit knotbomen van zwarte els, gewone haagbeuk en gewone es. Daarnaast komen ook meidoorn en gewone hazelaar voor.
ID: 132180 | Landschappelijk element
Krommejong (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud parallel aan de weg 'Krommejong', en is aan de andere zijde begrensd door akkerland. Gewone hazelaar, gewone haagbeuk, winterlinde en gewone es komen als hakhout voor, met daarnaast ook eenstijlige meidoorn en sleedoorn.
ID: 132200 | Landschappelijk element
Krommejong (Voeren)
De gemengde houtkant het talud van een holle weg bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout en opgaande bomen van veldesdoorn, knotbomen en hakhout van gewone esdoorn, opgaande bomen van gewone es, opgaande bomen van zoete kers en éénstijlige en tweestijlige meidoorn aanwezig. Als natuurlijke bijmenging is er bosrank en gewone vlier.
ID: 131760 | Landschappelijk element
Kultjen (Voeren)
De oude kaphaag van haagbeuk staat op de perceelsgrens van landbouwpercelen. De perceelsvormen gaan terug op de situatie zoals aangegeven op de Poppkaart. De huidige houtkant markeert een oude bosgrens. Op de Kabinetskaart van de Ferraris tot op de topografische kaarten van de tweede helft van de 20ste eeuw staat ten zuiden van de kaphaag een klein bos. De kaphaag volgt de noordelijke bosgrens. Het bos is op de kaart van 1969 gedeeltelijk gerooid. Later werd het volledig omgezet in landbouwgrond. De huidige, gemengde houtkant bestaat uit knotbomen van haagbeuk, aangevuld met opgaande bomen van zoete kers, knotzomereiken, opgaande en geknotte essen, hakhout van hazelaar en een relict van een meidoornhaag als veekering.
ID: 131835 | Landschappelijk element
Kwinten (Voeren)
De houtkant ligt op het talud van de holle weg 'Waterwegske', een holle weg die van Kwinten langs het Broekbos richting Mosdelle gaat. De soortensamenstelling bestaat uit opgaande en knotbomen van gewone es, gewone haagbeuk, meidoorn, rode kornoelje, een zeer zware stoof van veldesdoorn met omtrek 450 cm, opgaande bomen van veldesdoorn, hakhout van gewone hazelaar, opgaande bomen van zoete kers en witte paardenkastanje.
ID: 132173 | Landschappelijk element
Lusberg (Voeren)
De gemengde houtkant staat op het talud van de holle weg 'Lusberg'. Gewone hazelaar en veldesdoorn komen als hakhout voor, gewone es als hakhout, knotboom en opgaande boom. Schietwilg, eenstijlige meidoorn, rode kornoelje, Gelderse roos, roos en kruisbes zijn bijmengingen.