Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2424 resultaten


ID: 27307 | Bouwkundig element

Lagere en bewaarschool

Remparden (Oudenaarde)
Voormalige lagere en bewaarschool onder leiding van de Zusters van de Heilige Kindsheid, volgens bouwvergunning van 1927 gebouwd naar ontwerp van architect A. Massez,


ID: 27346 | Bouwkundig element

Jongenspatronaat

Wijngaardstraat 9 (Oudenaarde)
Schoolgebouw in neotraditionele baksteenarchitectuur, volgens bouwvergunning van 1903 naar ontwerp van architect J. Colpaert. Haaks ingeplant, grotendeels achterin gelegen gebouw van één bouwlaag onder hoog zadeldak tussen zijtrapgevels met markante hoekportiek met bekronende toren op vierkant basis met achthoekige geleding, naalddak en houten belvedère.


ID: 27119 | Bouwkundig element

Hoekhuis in neotraditionele stijl

Einestraat 51 (Oudenaarde)
Gelegen aan de hoek met het Gentiel Antheunisplein. Hoekpand met voortuintje afgesloten door een fraai ijzeren hek aan laatstgenoemd plein, opgetrokken in neotraditionele stijl, in opdracht van P. Raepsaet in 1905 naar ontwerp van architect E. Van Hamme.


ID: 27126 | Bouwkundig element

Dokterswoning ontworpen door G. Eysselinck

Gevaertsdreef 6 (Oudenaarde)
Modernistisch rijhuis in internationale stijl, gesigneerd: Eysselinck G./ Arch. Urb. Gent, volgens bouwvergunning van 1935 voor eigenaar dokter Callant. Strakke, gecementeerde gevel met in het gevelvlak gelegen vensters onder plat dak.


ID: 27071 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch hoekhuis

Burg 2-6 (Oudenaarde)
Nummer 2-4. Imposant laatclassicistisch hoekhuis met Burgschelde, gebouwd door J. Van der Meeren circa 1791 in plaats van een ouder gebouw. In de tweede helft van de 19de eeuw woning van geneesheer De Graeve. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels van respectievelijk zeven en zes traveeën en drie bouwlagen afgedekt door schilddaken, nu met dakkapellen. Op hoekpenant beeldnis. Nummer 6. Aangebouwde woning van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 27224 | Bouwkundig element

Koninklijke fontein

Markt (Oudenaarde)
Eerste openbare watervoorziening in de stad, met water afkomstig van de bronnen van Edelare. De eerstesteenlegging van de fontein vond plaats op 25 september 1676 en werd meermaals hersteld en aangepast. Achthoekig gelobd grondplan met twee boven elkaar geplaatste arduinen bekkens gesculpteerd in de vorm van mosbegroeiing met verwerking van waterspuwerskoppen en bekroond met topstuk gevormd door drie bronzen dolfijnen waaruit water spuit.


ID: 27278 | Bouwkundig element

Achterhuis

Nederstraat 19-21 (Oudenaarde)
Volledig onderkelderd achterhuis, in kern opklimmend tot de late middeleeuwen. Oorspronkelijk traditionele bak- en zandsteenbouw van twee huisjes, samen vijf traveeën en twee bouwlagen onder twee parallelle zadeldaken, in de loop van de tweede helft van de 18de eeuw verbouwd tot één woning met dubbelhuisopstand en bepleisterde en geschilderde lijstgevel met gemarkeerd middenrisaliet en toegevoegde halve-verdieping vooraan.


ID: 27139 | Bouwkundig element

Ensemble van arbeiderswoningen

Hofstraat 2-10 (Oudenaarde)
Ensemble van rij- en hoekhuizen, opgetrokken uit donkere baksteen, meestal drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken; vermoedelijk naar ontwerp van architect A. Vossaert die de hele wijk realiseerde..


ID: 27122 | Bouwkundig element

Neoclassicistische stadswoning

Generaal Pershingstraat 4 (Oudenaarde)
Neo-Lodewijk XVI-rijhuis van oorspronkelijk twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, van 1928 naar ontwerp van architect H. Cuvelier. Recent verhoogd met een volledig beglaasde dakverdieping naar ontwerp van architect J.P. Decordier.


ID: 27148 | Bouwkundig element

Twee stadswoningen

Hoogstraat 9-11 (Oudenaarde)
Oorspronkelijk twee diephuizen met oude kern van drie traveeën, twee bouwlagen en voorpuntgevels, in de eerste helft van de 19de eeuw verbouwd tot bepleisterde en geschilderde lijstgevels met drie bouwlagen nu onder U-vormig dak met twee achterpuntgevels in bak- en zandsteen.