Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 91591 | Bouwkundig element

Vrijstaande dorpswoning

Pastoor De Beirstraat 5 (Lendelede)
Vrijstaande interbellumwoning in tuin, gescheiden van de weg door een lage haag, gebouwd in 1935 door werkman Remi Lampaert-Roelens uit Lendelede. Hoge eenlaagswoning onder afgewolfd zadeldak. Donkerrode baksteenbouw met gebruik van gele bakstenen voor het parement.


ID: 91593 | Bouwkundig element

Bungalow

Rijksweg 23 (Lendelede)
Vrijstaande woning in tuin, in 1963 naar een ontwerp van de Gentse architect Georges Callens gebouwd voor cinemauitbater Léon Madou-Dewulf uit Izegem. Bungalow met een naar achter terugwijkende grondplan op een licht opgehoogd terrein, met kenmerken van de Expo 58-stijl.


ID: 91592 | Bouwkundig element

Hoeve

Rijksweg 6 (Lendelede)
Kleine hoeve, met in kern 18de-eeuws woonhuis, gelegen langs een korte oostelijke afslag van de Rijksweg, geen erfoprit. Beboomd en deels omhaagd erf. Noordelijk gesitueerd woonhuis van een bouwlaag onder zadeldak in mechanische pannen (naar verluidt voorheen dak in stro). Rechthoekige vensteropeningen waarin bewaard schrijnwerk (houten kruiskozijnen) en luiken.


ID: 91594 | Bouwkundig element

Kerkeboshoeve

Roterijstraat 12-14 (Lendelede)
Hoeve met historische bestanddelen uit de 19de en het begin van de 20ste eeuw, namelijk resterend stalletje, voorheen aangebouwd aan de nu gesloopte woning, en aansluitend een stalvleugel. Restant van het voormalige Baskens' Hof, een omwalde hoeve waarvan een bakhuis resteert.


ID: 91595 | Bouwkundig element

Vlashandelaarswoning

Roterijstraat 13 (Lendelede)
Woning in 1928 gebouwd door vlashandelaar Remi Debrabandere-Delobelle. Roodbakstenen dubbelhuis onder zadeldak in mechanische pannen (nok evenwijdig met de straat), bevat drie traveeën en twee bouwlagen, met getoogde muuropeningen waarin bewaard schrijnwerk. Centrale deur waarboven laaddeur, houten kroonlijst.


ID: 91596 | Bouwkundig element

Hoeve Verdoken Hof

Roterijstraat 35 (Lendelede)
Bestaande uit 19de-eeuwse bestanddelen en minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie weergave grote hoevesite op de Ferrariskaart (1770-1778). De huidige constellatie van een schuin op de straat gebouwd woonhuis met een groso modo parallel met de weg gelegen schuur.


ID: 91597 | Bouwkundig element

Vlashandelaarswoning met  vlasschuur

Roterijstraat 41 (Lendelede)
Vlasserswoning met geïncorporeerde vlasschuur, circa 1927 door landbouwer Cyrille Delobelle gebouwd. In 1942 laat eigenaar Delobelle op het achtergelegen terrein een zwingelarij bijbouwen.


ID: 91599 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van Fatimakapel van 1948

Rozebeeksestraat (Lendelede)
Gebouwd in 1948 op de plaats van een oudere kapel, reeds afgebeeld op de kaart van het Dépôt de la Guerre uit 1873, en na beschadiging tijdens de Eerste Wereldoorlog afgebroken. Huidige kapel naar ontwerp van architect Omer Vanderhaeghe uit Wevelgem, opgericht als dank van de wijkbewoners van het gehucht.


ID: 91601 | Bouwkundig element

Hoeve

Rozebeeksestraat 110 (Lendelede)
Hoeve op een site minimaal opklimmend tot het eerste helft van de 17de eeuw, bestaande uit een 18de-eeuwse schuur en een eind-19de-eeuws woonhuis.


ID: 91602 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning van 1932

Rozebeeksestraat 120 (Lendelede)
Tweewoonst, in 1932 gebouwd door Cyriel Debusschere uit Ingelmunster, en twee jaar later gesplitst op initiatief van landbouwer Remi Van Bruane-Vanoverberghe. Verankerde roodbakstenen gevel van vijf traveeën onder geprofileerde houten kroonlijst. Rechte muuropeningen afgedekt door ijzeren latei.