Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

73897 resultaten


ID: 4859 | Bouwkundig element

Herenhuis in neoclassicistische stijl

Blindestraat 14 (Antwerpen)
Herenhuis met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. en een laatclassicistische poortomlijsting uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Makelaar in granen en zaden Gustave Van Cuyck-Coetermans, liet het pand in 1886 tot zijn huidige vorm verbouwen, naar een ontwerp door de architecten Léonard en Henri Blomme.


ID: 4860 | Bouwkundig element

Traditioneel breedhuis

Blindestraat 16 (Antwerpen)
Traditioneel breedhuis dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw, en in neoclassicistische stijl werd aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 4855 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch rijhuis

Blindestraat 6 (Antwerpen)
Breed neoclassicistisch rijhuis gebouwd in opdracht van de Soeurs de Notre Dame, naar een ontwerp door de architect Henry Van Cuyck uit 1844. Het project van de Soeurs de Notre Dame betrof de aanpassing of heropbouw van een bestaande constructie, die deel uitmaakte van het voormalige hotel Ullens-Cornelissen in de Keizerstraat.


ID: 4856 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch  herenhuis

Blindestraat 8 (Antwerpen)
Herenhuis met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. De handelaar Henri Van der Molen liet het pand in neoclassicistische stijl aanpassen met een lijstgevel naar een ontwerp door de architect Louis Auguste Serrure uit 1844. In opdracht van Charles Van den Driessche-Era voerde de aannemer Corneille Joseph Kennes in 1870 een grondige verbouwing uit.


ID: 4851 | Bouwkundig element

Bureel van Weldadigheid

Blindestraat 9 (Antwerpen)
Bureel van Weldadigheid van de stad Antwerpen. Complex in neobarokstijl, naar een ontwerp door de architect Victor Durlet uit 1886. Bij openbare aanbesteding werd de bouw in juni 1887 toegewezen aan de aannemer Torfs, die het complex in 1890 voltooide.


ID: 305058 | Bouwkundig element

Gespiegelde burgerhuizen in art-decostijl

Boekenberglei 126-128 (Antwerpen)
Gespiegeld ensemble van twee half vrijstaande burgerhuizen in art-decostijl, in 1928 gebouwd voor bediende Gerard van Butsel uit Berchem naar een ontwerp door architect Alphonse Pauwels.


ID: 305047 | Bouwkundig element

Architectenwoning Groothaert

Boekenberglei 129 (Antwerpen)
Vrijstaande villa in naoorlogs modernisme, naar een uit 1954 daterend ontwerp van architect Roger Groothaert die er vanaf 1956 zelf woonde en werkte. De villa werd oorspronkelijk opgetrokken voor hoofdcommissaris Lodewijk De Haes, die Groothaert leerde kennen bij de Belgische Socialistische Partij (BSP).


ID: 305050 | Bouwkundig element

Modernistische meergezinswoning

Boekenberglei 150 (Antwerpen)
Meergezinswoning in zakelijk baksteenmodernisme, gebouwd als eigen woning en opbrengstwoning voor Julien Jacob Roosen-Fontaine, naar een ontwerp door architect Gustaaf Van Meel uit 1938. De woning Roosen-Fontaine is één van slechts een handvol realisaties in nieuwe zakelijkheid aan de Boekenberglei.


ID: 305064 | Bouwkundig element

Woning Rosshändler

Boekenberglei 170 (Antwerpen)
Voorname burgerwoning in art-decostijl, gebouwd in 1928 naar een ontwerp door architect Jef Huygh. Bouwheer was de Joodse handelaar Simon Wolf Rosshändler. Al in 1929 werd de woning omgevormd tot meergezinswoning. Opnieuw verzorgde Huygh het ontwerp.


ID: 305061 | Bouwkundig element

Art-decoburgerhuis

Boekenberglei 172 (Antwerpen)
Burgerwoning in art deco, gebouwd naar een ontwerp door architect Gustaaf Van Meel uit 1929. Opdrachtgever was Hubert Boost, die woonde in de Euterpestraat 2 in Berchem. De gevel draagt de signatuur van de architect.