Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

29 resultaten


ID: 303138 | Landschappelijk element

Villatuin

Diestersteenweg 15, 15A (Halen)
Restant van een villatuin uit het interbellum.


ID: 134318 | Landschappelijk element

Tuin bij een klooster en meisjesschool

Meerstraat 2 (Heers)
Tuin uit het midden van de 20ste eeuw met oudere mispel en geschoren meidoornhagen bij een in 1903 gebouwd klooster met schoolgebouw en hekken in rustieke stijl.


ID: 130453 | Landschappelijk element

Natuurlijk gevormde mispel

Soldatenstraat 3 (Heuvelland)
Natuurlijk gevormde mispel op een perceelsgrens als onderdeel van een erfbeplanting.


ID: 210829 | Landschappelijk element

Gemengde haag langs kapelweg

Kapelhoek, Stationsstraat (Ichtegem)
De houtkant is ruim 110 meter lang en bestaat uit een oude haag met een zeer diverse soortensamenstelling met dominantie van hulst, gladde iep, éénstijlige meidoorn en beuk. De haag staat langs de kapelweg die van de markt doorloopt tot aan de Engelenkapel.


ID: 133473 | Landschappelijk element

Mispel in tuin bij burgerhuis

Overstraat 8 (Kortenaken)
In de voortuin van een burgerhuis, daterend uit 1931, staat een natuurlijk uitgegroeide mispel.


ID: 40211 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis Impdehof met park

Drijpikkelstraat 25-27, 27A (Meise)
Het landhuis Impdehof getuigt van de evolutie van een laatmiddeleeuwse hofstede naar een grote omwalde buitenplaats, die vervolgens uitgroeide tot een aanzienlijk landhuis voor permanente bewoning. Het in 1923-1924 heropgebouwde landhuis in neotradionele stijl is gelegen in een ruim park, aangelegd in landschappelijke stijl.


ID: 131454 | Landschappelijk element

Mispel pastorietuin Schelderode

Gaversesteenweg 512 (Merelbeke-Melle)
Mooi ontwikkelde mispel in de pastorietuin. Het is een struik met vier stevige gesteltakken en met, aan de basis van de struik, een omtrek van ruim 190 cm.


ID: 27427 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Louisa met park

Vlaamse Ardennendreef 10-12 (Oudenaarde)
Villa Louisa met dienstgebouwen en heden verdwenen uitkijktoren werd in 1893 gebouwd als buitengoed of zomerresidentie in opdracht van de toenmalige burgemeester van Oudenaarde, Paul Raepsaet. Het park in landschappelijke stijl met pittoresk karakter werd samen met de villa aangelegd. Bijzonder aan het park is de cascade die tegen de natuurlijke helling van de Edelareberg is aangelegd. Dergelijke constructies komen weinig voor in Vlaamse villaparken. Nog opmerkelijk is de Noorse stijl die de architectuur van de villa en de dienstgebouwen kenmerkt. De ontwerpers van de villa en het park zijn niet gekend.


ID: 131236 | Landschappelijk element

Gemengde veekering bij jonge hoogstamboomgaard

Barakkendries (Pajottegem)
De geschoren gemengde veekeringshaag is aangeplant rond een weiland waarop zich op het westelijk deel een jonge hoogstamboomgaard bevind. De gemengde haag bestaat onder andere uit eenstijlige en tweestijlige meidoorn(Crataegus monogyna en laevigata), mispel (Mespilus germanica) en olm (Ulmus).


ID: 131103 | Landschappelijk element

Natuurlijk gevormde mispel in afsluitingshaag

Rendries 5 (Pajottegem)
De mispel is natuurlijk gevormd in een geschoren meidoornhaag op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De mispel staat in de afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn die ook een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn en opgaande en geknotte bomen bevat.