Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

30839 resultaten


ID: 55051 | Bouwkundig element

Steenbakkerij

Westendelaan 121 (Middelkerke)
Steenbakkerij, heropgebouwd in begin jaren 1920. Gebouwen in U-vormig grondplan rond halfverhard erf met siertuintje. Woonhuis in cottagestijl; verhoogde begane grond en twee bouwlagen onder pannen zadeldak waarin dakkapellen onder plat dak. Achterliggende en haaks ingeplante stallingen onder pannen zadeldaken


ID: 55045 | Bouwkundig element

Burgerhuis met werkplaats

Westendelaan 13 (Middelkerke)
Enkelhuis met atelier op begane grond waarboven appartement; twee bouwlagen onder plat dak. Art-decogetinte kroonlijst.


ID: 55052 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Westendelaan 142 (Middelkerke)
Alleenstaand dubbelhuis met links kleine, omhaagde tuin. Drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak. Baksteenbouw met een met schijnvoegen gecementeerde voorgevel.


ID: 55047 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Westendelaan 17 (Middelkerke)
Pand met cottage-inslag, vermoedelijk heropgebouwd in jaren 1920. Enkelhuis van twee traveeën; verhoogde begane grond en twee bouwlagen; pannen zadeldak. Arduinen plint waarboven gevelparement van rode baksteen, verlevendigd door middel van arduin.


ID: 55121 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve De Roode Poort

Westendelaan 195 (Middelkerke)
Zwaar vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de hoeve, die in oorsprong minstens tot het eerste kwart van de 17de eeuw terugging, in 1920-1924 heropgebouwd. De hoevegebouwen werden daarbij in een semigesloten opstelling ingepland rond een rechthoekig erf, met in het noorden de boerenwoning, in het westen de schuurvleugel en in het zuiden en het oosten een L-vormige stalvleugel met een beeldbepalende inrijpoort. Voor het ontwerp en de opvolging van de werken werd beroep gedaan op Théodore Raison. Hij hanteerde daarbij een op de regionale baksteenarchitectuur van de 16de en 17de eeuw geïnspireerde vormentaal.


ID: 216671 | Bouwkundig element

Duitse bunker bij hoeve De Roode Poort

Westendelaan 195 (Middelkerke)
Duitse bunker, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken bij een hoeve die op Belgische militaire stafkaarten aangeduid werd met ‘Ferme de la Batterie 15’, op Duitse stafkaarten met 'Duivelijns-Hof'.


ID: 55046 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw Home Delhuzo

Westendelaan 24 (Middelkerke)
Breedhuis; aanvankelijk vermoedelijk van vijf traveeën, later uitgebreid met drie traveeën; pseudomansardedak met dakkapellen onder plat dak.


ID: 55122 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Duingalm

Westendelaan 240 (Middelkerke)
Wederopbouwhoeve, volgens bewoners uit 1921, aansluitend bij regionale hoevebouw: opstelling: losse, lage bestanddelen rondom geasfalteerd erf met centrale siertuin; ten zuiden toegankelijk; boerenhuis ten zuiden; stallingen ten oosten en ten westen, schuur met tweeledig wagenhuis ten noorden.


ID: 55123 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Westendelaan 259 (Middelkerke)
Heropgebouwd boerenarbeidershuis uit begin jaren 1920. Dubbelhuis van één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Recent gecementeerd gevelparement; zijgevels met schouderstukken en aandaken.


ID: 55124 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Westendelaan 287 (Middelkerke)
Breedhuis, heropgebouwd in 1923 naar ontwerp van architect C. Van Elslande, in opdracht van advocaat Joye. Vier traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder mansardedak, overstekend op houten modillons.