30839 resultaten
ID: 56689 | Bouwkundig element
Jacob Besagestraat 31 (Oostende)
Rijwoning met art-deco-inslag, vermoedelijk eind jaren 1920 opgetrokken door de N.V. OPEX en volgens foto van circa 1932 oorspronkelijk deel uitmakend van samenstel met vier arbeiderswoningen. Gecementeerde en beschilderde lijstgevel; twee bouwlagen onder zadeldak met drieledige, getrapte dakkapel. Rechthoekige vensters in vlakke omlijsting; op begane grond oorspronkelijk beluikt; op bovenverdieping, drielicht. Markant, geknikt portaal in bakstenen omlijsting aansluitend bij dito plint met streks metselverband.
ID: 56690 | Bouwkundig element
Jacob Besagestraat 33, 33A-B (Oostende)
Samenstel van drie arbeiderswoningen met art-deco-inslag, uit jaren 1930. Enkelhuizen met twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder plat dak. Wisselend baksteengebruik. Lisenen en op de bovenverdieping licht uitkragende vensterrisalieten met getrapte bekroning in het midden.
ID: 56692 | Bouwkundig element
Jacob Besagestraat 57-59, Thomas Van Loostraat 26-30 (Oostende)
Hoekconcept, aansluitend bij een voormalige bioscoop met benadrukte gevel door middel van respectievelijk betonnen luifel, rechthoekige erker met pijlvormige bekroning, en getrapte hoekpenanten doorgetrokken tot boven de daklijst.
ID: 56694 | Bouwkundig element
Jacob Besagestraat 61, Sint-Antoniusplein 1 (Oostende)
Samenstel met pastorie en voormalige kapelanie van de Sint-Antoniusparochie naar ontwerp van architect A. Devreese (Oostende), zie gevelsteen, uit begin jaren 1930.
ID: 215911 | Bouwkundig element
Jan De Clerckstraat 2, 2A (Oostende)
Landhuis in modernistische stijl, eigen woning met bureau van de architect Jan Tanghe, ontworpen in 1959 en gebouwd in 1960. De vrijstaande villa is ingeplant op een ruim perceel grenzend aan de Verenigde Natieslaan, dat deel uitmaakt van een verkaveling in de omgeving van het Maria-Hendrikapark uit de jaren 1950.
ID: 99054 | Varend element
Jan Piersplein (Oostende)
De barkentijn Mercator werd in 1932 als opleidingsschip voor de Belgische mercantiele vloot gebouwd. In 1961 werd de Mercator als museumschip ingericht. De Mercator ligt sinds 1965 vrijwel onafgebroken in Oostende afgemeerd.
ID: 55494 | Bouwkundig element
Jozef II-straat 25 (Oostende)
Neoclassicistisch herenhuis vermoedelijk gebouwd circa 1845 in opdracht van Désiré Landsweert, ter vervanging van een oud pakhuis. Door Onze-Lieve-Vrouwecollege verworven in 1900. Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak.
ID: 55495 | Bouwkundig element
Jozef II-straat 33 (Oostende)
Eclectisch herenhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Breedhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen op verhoogde begane grond; geknikt pannen zadeldak. Bepleisterd en beigebeschilderd gevelparement; imitatiebanden op begane grond; aflijnende kroonlijst op korte modillons. Neorococo-ornamenten cf. festoenen en cartouches met rolwerk.
ID: 55496 | Bouwkundig element
Jozef II-straat 38 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, later in gebruik als winkelpand. Breedhuis van één brede travee en drie bouwlagen met souterrain onder pannen zadeldak.
ID: 55497 | Bouwkundig element
Jozef II-straat 44 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis uit interbellum, in plint gesigneerd "ARCH. DANIELS; ENTREP. GEO DEREERD" (Oostende). Breedhuis met ongelijke travee-indeling en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak waarin twee houten dakvensters tussen vleugelstukken.