30839 resultaten
ID: 56370 | Bouwkundig element
Langestraat 99-101 (Oostende)
Bedehuis voor Anglicaanse eredienst naar ontwerp van architect Félix Laureys (Oostende). Links ervan ligt de pastorie, rechts de conciërgewoning.Opgetrokken in 1863-1864 op plaats van oud slachthuis en gelegen aan toenmalig oostelijk uiteinde van de Langestraat. Neogotische zaalkerk van zes traveeën met vlakke koorsluiting onder zadeldak.
ID: 56649 | Bouwkundig element
Leemstraat 1 (Oostende)
Hoeve met losse lage 19de-eeuwse bestanddelen van verankerde baksteen, onder zadeldaken, met zijpuntgevels met schouderstukken, aandak en vlechtingen. Erftoegang ten zuiden via ijzeren hek met bakstenen pijlers. Ten westen van het erf boerenhuis, ten oosten dubbele dwarsschuur met aansluitende stal, en ten zuiden aan de straat bijgebouw.
ID: 56375 | Bouwkundig element
Leffingestraat 2 (Oostende)
Driehoekig terrein met centraal opgestelde staande wip omgeven door linden, tussen Leffinge-, Boogschutters- en Koninginnelaan. Aan Leffingestraat, alleenstaand laag schutterslokaal met zeven traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat) voorzien van twee dakvensters. Witgekalkte baksteenbouw.
ID: 56376 | Bouwkundig element
Leffingestraat 61-75 (Oostende)
Handels- en appartementsgebouw aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, uit interbellum. Hoekpand met drie bouwlagen onder plat dak. Bakstenen opstand met verglaasde daklijst. Benadrukte hoekpartij; opengewerkte drieledige winkelpui met afgeschuinde hoek- en deurtravee onder ronde, oplopende bow-window voorzien van korte luifel.
ID: 56650 | Bouwkundig element
Legeweg 15 (Oostende)
Naar verluidt sinds eind 19de eeuw, genoemd naar de vroegere eigenaars. Gelegen nabij de Oefenrenbaan en ten zuiden van de Duinkerkseweg.(Hoeve werd ondertussen afgebroken om plaats te maken voor nieuwe weg voor zwaar verkeer, parallel met de Duinkerkseweg. Hoeve met oude kern uit de tweede helft van de 18de eeuw, bestaande uit losse bakstenen bestanddelen uit de 19de eeuw, rondom een deels gekasseid rechthoekig erf met drinkplaats en mestvaalt.
ID: 56910 | Bouwkundig element
Leon Spilliaertstraat 1 (Oostende)
Beeldbepalend hoekpand/hotel in art-decostijl, gesigneerd architect André-Louis Daniëls (Oostende); volgens het kadasterarchief oorspronkelijk zogenaamd "Hôtel Beau Séjour", opgetrokken in 1928 ter hoogte van een aantal laat-19de-eeuwse panden, in 1948 verkocht aan de Staat waarna het huisvesting biedt aan het Ministerie van Financiën, en in 1972 opnieuw ingericht als hotel.
ID: 56381 | Bouwkundig element
Leon Spilliaertstraat 10 (Oostende)
Voormalig burgerhuis met inslag van de second-empirestijl. Volgens het kadasterarchief wordt het pand in 1882 gebouwd door Oostendse plafonneur; tegelijkertijd ook optrekken van achter- of tuinhuis uitziend op een toen nog onbebouwd terrein.
ID: 56382 | Bouwkundig element
Leon Spilliaertstraat 12 (Oostende)
Burgerhuis met neoclassicistische inslag, uit eind 19de eeuw; souterrain, drie bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen op de begane grond. Typerende balkons met gietijzeren leuning ook aanwezig bij de bel-étagevensters.
ID: 56383 | Bouwkundig element
Leon Spilliaertstraat 17-19 (Oostende)
Eenheidsbebouwing bestaande uit burgerhuizen met neoclassicistische inslag, uit eind 19de eeuw; drie bouwlagen, mezzanino en zeven traveeën onder zadeldak (mechanische pannen).
ID: 56377 | Bouwkundig element
Leon Spilliaertstraat 2 (Oostende)
Burgerhuis met neoclassicistische inslag, uit het laatste kwart van de 19de eeuw; drie bouwlagen, mezzanino en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen).