Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1302 resultaten


ID: 75029 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel van 1873 met opgaande linden

Legeweg (Brugge)
Kapel van 1873 gebouwd in opdracht van César de la Fontaine, toenmalig eigenaar van het kasteel Messem. Eenbeukige kapel met roodbakstenen parement onder leien zadeldak, geflankeerd door twee lindes.


ID: 305858 | Landschappelijk element

Laanbeplanting van opgaande linden en esdoornen als vredesbomen

Leopold I-laan (Brugge)
De laanbeplanting in de Leopold I-laan bestaat uit lindes en esdoorns en is aangeplant ter herdenking van de bevrijding van Brugge (Tweede Wereldoorlog).


ID: 77440 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Mariakapelletje op de Berg met lindes

Moerkerkse Steenweg 395 (Brugge)
Mariakapelletje gelegen ten oosten van de nu verdwenen meisjes- en kantklosschool en klooster van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo. Het complex werd opgericht tussen 1843 en 1847 op een stuk grond gelegen op het gebied "De Bergen", een hoger gelegen zanderig stuk tussen Moerkerkse Steenweg, Doornhut en Brieversweg. De kapel wordt geflankeerd door twee lindes.


ID: 305383 | Landschappelijk element

Hoek- en kruispuntlinde

Olmendreef (Brugge)
De Olmendreef verbindt de Weidestraat met de Daverlostraat en vormt de toegang tot het domein De Bergskens. Ter hoogte van de Weidestraat is aan het begin van de onverharde dreef een opgaande linde geplant. Deze boom markeert hier het kruispunt en kan langs twee zijden gepasseerd worden zodat de boom op een klein driehoekig perceel staat.


ID: 302009 | Landschappelijk element

Opgaande linde als herdenkingsboom

Onder de Toren (Brugge)
Opgaande linde als herdenkingsboom geplant voor "Huyze Saeftinghe", bekend als voormalig handelshuis "Het Oostenrijks Comptoir", een dominerend pand op de vroegere marktplaats van Lissewege.


ID: 130966 | Landschappelijk element

Gekandelaarde zilverlinde De Keizer

Polderstraat 2 (Brugge)
In de met een hekken afgesloten voortuin bij de Villa Hortensia staat een raar gevormde zilverlinde. De boom heeft een ent op een hoogte van 170 cm. Op die hoogte is een kroonenting uitgevoerd met entmateriaal van de hangende zilverlinde (Tilia petiolaris ‘Pendula). Zeven verticale enttakken zijn bekervormig uitgegroeid en op een hoogte van 7,5 meter geknot. De kroonenting is een boomkwekerijtechniek die veel in de fruiteelt werd uitgevoerd maar blijkbaar ook in de boomsierteelt zijn toepassingen kende.


ID: 130965 | Landschappelijk element

Opgaande linde als welkomstboom bij kasteel Rooigem

Rooigem 3 (Brugge)
Bij de toegang naar het kasteel Rooigem staat een opgaande linde als welkomstboom. De boom had op het moment van de inventarisatie een stamomtrek van 335 cm (2008).


ID: 308526 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linden op het kerkhof van de Sint-Pietersbandenkerk

Sint-Lenardsstraat (Brugge)
Gekandelaarde linden op en rond het kerkhof van de Sint-Pietersbandenkerk


ID: 44547 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Brielkapel met linden

Brielstraat (Buggenhout)
De Brielkapel staat precies op de grens van de gemeente Buggenhout en de gemeente Sint-Amands en dateert vermoedelijk uit het begin van de 18de eeuw. De kapel situeert zich op de hoek van de Kuitegemstraat en de Brielstraat op een driehoekig perceel met linden vooraan en één achteraan.


ID: 130369 | Landschappelijk element

Negen opgaande zomerlinden Opdorpdries

Dries (Buggenhout)
Negen opgaande zomerlinden zijn met een regelmatige plantafstand aangeplant op de Dries te Opdorp. Het zijn mooi gevormde bomen met hoge takvrije stammen en met stamomtrekken van 206 tot 280 cm ( gemeten in 2006).