Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5886 resultaten


ID: 307057 | Bouwkundig element

Hoeve Foch farm

Pilkemseweg 130 (Ieper)
Gaaf bewaarde hoeve ‘Foch farm’ uit de wederopbouwperiode, gebouwd in de jaren 1920 in regionalistische architectuur, vermoedelijk door architect Marcel Hocepied.


ID: 214024 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Linden met leilindes

Poezelstraat 14 (Ieper)
Gelegen bij de erftoegang en geflankeerd door leibomen.


ID: 30820 | Bouwkundig element

Wegkapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw

Poperingseweg (Ieper)
Gelegen op de hoek met de Groezeweg. Zeszijdig rood bakstenen gebouwtje onder zinken spits met gietijzeren kruisbekroning, opgericht in 1946 ter vervanging van een houten paalkapelletje.


ID: 30829 | Bouwkundig element

Veldkapel

Poperingseweg (Ieper)
Bakstenen Mariakapelletje van één travee op rechthoekige plattegrond, onder overkragend zadeldak (mechanische pannen) met windborden en gietijzeren kruisbekroning, daterend van circa 1895.


ID: 30836 | Bouwkundig element

Neogotische wegkapel

Poperingseweg (Ieper)
Aan hoeve-oprit gelegen neogotische wegkapel, gebouwd in 1872 ter ere van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt.


ID: 30822 | Bouwkundig element

Klooster en school

Poperingseweg 278-280 (Ieper)
Voormalig klooster van de zusters van Liefde van Maria met achterliggende klasgebouwen van de Vrije School, gegroepeerd rondom speelplaats. Toegangshek links aan de straat.


ID: 30827 | Bouwkundig element

Twee arbeiderswoningen

Poperingseweg 318-320 (Ieper)
Identieke arbeiderswoningen waarvan de geschiedenis door het bewoningspatroon, intrinsiek met het links aanpalende hopmagazijn verbonden is.


ID: 30832 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Poperingseweg 410 (Ieper)
Hoeve, volgens bewoner nieuw gebouwd in 1930 op de plaats van vroegere kleiput, zie nabijgelegen voormalige Steenbakkerij "St.-Antoine". Losse, U-vormige groepering van donker bakstenen gebouwen rondom geasfalteerd erf.


ID: 30834 | Bouwkundig element

Hoeve 's Heren Jans Zetel

Poperingseweg 422 (Ieper)
Oude, eertijds omwalde hofstede - wal gedempt in 1959, met uitzondering van gedeelte ten zuidoosten - met classicistisch 18de-eeuws poortgebouw, enig op de gemeente. Losse, U-vormige opstelling met poortgebouw ten zuidoosten en ten noordoosten boerenwoning van het langgestrekte type


ID: 30637 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Madelstede met gedenkkapel en verlaten vooroorlogse site

Ravestraat 24 (Ieper)
De hoeve is in 1921-1922 ex situ heropgebouwd naar plannen van de Ieperse architect Cyrille Schmidt. Aan de straatzijde wordt het ensemble van hoevegebouwen bepaald door de imposante, in een tuin gelegen boerenwoning, en de inkompartij met kapel en toegangspoort. Door de ex situ-wederopbouw zijn ten noorden van de wederopbouwhoeve de fundamenten van de vernietigde vooroorlogse hoevegebouwen bewaard. Deze vormen een belangrijke getuige van de Eerste Wereldoorlog want de hoeve en de nu verdwenen Franse begraafplaats ertegenover lagen pal in de frontzone. De kapel - een nieuw gegeven na de oorlog - werd in 1922 opgericht.