Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

967 resultaten


ID: 74822 | Bouwkundig element

Herberg Café du Phare

Gistelse Steenweg 23-25 (Brugge)
Huidig gebouw van 1901 in historiserende stijl. Oranje baksteenbouw met bepleisterde en beschilderde plint. Hoofdgevel afgewerkt met een in- en uitgezwenkte neobarokke top. Horizontale belijning door speklagen. Rechthoekige muuropeningen onder geblokte ontlastingsboog.


ID: 82356 | Bouwkundig element

Leerlooierij 't Leerhuys

Groeninge 35 (Brugge)
Diep hoekhuis (in de knik van de rooilijn) van drie + één travee en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak, gebouwd in 1873. Verankerde, bakstenen lijstgevel, afgeboord door geprofileerde, houten kroonlijst; dakvenster met puntgevel, oorspronkelijk het laadluik, zie de nog aanwezige hijshaak boven de middentravee. Voorts licht getoogde vensters onder strek, beluikt op de begane grond.


ID: 29345 | Bouwkundig element

Cinemacomplex Memling

Hoogstraat 19 (Brugge)
Twee diephuizen van respectievelijk vier en drie traveeën en twee bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken (Vlaamse pannen), in 1925 grondig vernieuwd tijdens "Kunstige Herstelling".


ID: 82824 | Bouwkundig element

Rijksnormaalschool

Hugo Losschaertstraat 5B, Klaverstraat 46-50, Schuttersstraat 10, Sint-Jorisstraat 69-71 (Brugge)
Voormalige Rijksnormaalschool, heden Departement Lerarenopleiding. Oorspronkelijke locatie van het Oudhof van de schuttersgilde van Sint-Joris. Complex bestaande uit het schoolgebouw (nummer 71) met imposante ingang aan Sint-Jorisstraat en links ervan de oorspronkelijke directeurswoning (nummer 69).


ID: 77335 | Bouwkundig element

Villa Zonhove met atelier

Julius Dooghelaan 33 (Brugge)
Villa met atelier, op de hoek met de Tuiniersstraat en gelegen in een ruime tuin. In 1926 gebouwd in opdracht van boekbinder César De Baere en ontworpen door architect J. Du Pan (Brugge). In 1934 wordt het atelier, palend aan de Tuiniersstraat, uitgebreid met een bureel, werkplaatsen, magazijn en tentoonstellingsruimte, het ontwerp is van de architect E. Callebout.


ID: 77344 | Bouwkundig element

Geheel met parochiekerk, pastorie, cultureel centrum,   basisschool

Karel van Manderstraat 115, 115A (Brugge)
Functionele, georiënteerde zaalkerk onder plat dak gebouwd in 1963 en ontworpen door architect C. Vastesaeger (Assebroek). Achter de kerk ligt de pastorie gebouwd in opdracht van de Stad Brugge en ontworpen in 1986 door architect Jean-Paul Demoor (Brugge). De basisschool, ontworpen in 1960 door architect R. Van Oyen (Brugge), bevindt zich aan de zuidzijde van de kerk.


ID: 81989 | Bouwkundig element

Stadswoning In 't Raepsaet

Katelijnestraat 43 (Brugge)
Hoekpand van drie + afgesnuite hoek + vijf traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat; Vlaamse pannen), mogelijk met oudere kern. Sinds 1998, deels in gebruik als diamantmuseum.


ID: 57613 | Bouwkundig element

Stedelijk zwembad Jan Guilini en conciërgewoning

Keizer Karelstraat 37, Lauwerstraat 17 (Brugge)
Jan Guilinizwembad, ingehuldigd in 1930. Conciërgewoning getypeerd door historiserende gevels zie trapgevels, kozijnkonstructies en vensternissen.


ID: 77106 | Bouwkundig element

Feestzaal Patria

Kerklaan 37 (Brugge)
Feestzaal gebouwd circa 1939. Ontworpen door architecten Albert Laloo en M. Van Damme (Brugge) zie gevelsteen. Rode baksteenbouw van twee bouwlagen, dwars op de straat georiënteerd.


ID: 29434 | Bouwkundig element

Cinema 't Zwart Huis

Kuipersstraat 23, Naaldenstraat 12 (Brugge)
Oorspronkelijk koopmanswoning met huistoren tegen linker zijmuur, sinds 1919 cinema 't Zwart Huis. Laatgotisch gebouw uit de 15de eeuw op L-vormige plattegrond met rechts monumentaal diephuis met een verankerde bakstenen schermgevel en links lagere vleugel met toegangspoort.