Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1601 resultaten


ID: 301813 | Bouwkundig element

Spiegelrei, Gouden-Handrei en Sint-Annarei met omgeving

Academiestraat, Biskajersplein, Blekersstraat, Carmersstraat, Engelsestraat, Genthof, Gouden-Handrei, Gouden-Handstraat, Hoornstraat, Jan van Eyckplein, Kandelaarstraat, Koningstraat, Kraanrei, Krom Genthof, Langerei, Langestraat, Leffingestraat, Minneboplein, Molenmeers, Oosterlingenplein, Schrijnwerkersstraat, Sint-Annakerkstraat, Sint-Annarei, Spiegelrei, Spinolarei, Strostraat, Torenbrug, Verversdijk, Wijnzakstraat (Brugge)
De Spiegelrei, Gouden-Handrei en Sint-Annarei bevinden zich in de middeleeuwse kern van Brugge. Brugge ontwikkelde zich op drie zandruggen aan de Reie, de rivier die als hoofdader de stad doorkruist van zuid naar noord, met name van het Minnewater tot aan de Dampoort.


ID: 76881 | Bouwkundig element

Villa Irma en maalderij

Astridlaan 259 (Brugge)
Hoekpand met garage bij de Maalderijstraat met bijhorende maalderijgebouwen. Woonhuis uit de jaren 1920 met oranjebakstenen lijstgevel met als risaliet uitgewerkte linkertravee, afgewerkt met een uitkragende puntgevel.


ID: 76867 | Bouwkundig element

Slachthuis

Astridlaan 86 (Brugge)
Wellicht gebouwd circa 1900. In 1996 aanzienlijke uitbreiding met nieuwe gebouwen ontworpen door de architecten Lantsoght-Broes (Brugge).


ID: 74758 | Bouwkundig element

Hoeve bij het kasteel Beisbroek

Beisbroekdreef 2 (Brugge)
Hoeve oorspronkelijk horend bij het kasteel Beisbroek. Laag boerenhuis van 1885 met in het verlengde een kleine schuur deels voorzien van een houten beplanking. Uitbreidingen in 1907 en in 1970.


ID: 305862 | Bouwkundig element

Vismarkt, Huidenvettersplein en Rozenhoedkaai met omgeving in Brugge

Braambergstraat 1-8, 10-18, 6A, 1A, Huidenvettersplein 1-2, 4, 10-12, 13, Jozef Suvéestraat 2A, Rozenhoedkaai 1-9, Vismarkt 1-13, 1A, Wollestraat 21-29, 33-53, 29A, 31A-B (Brugge)
Het stadsgezicht van de Vismarkt, het Huidenvettersplein en de Rozenhoedkaai met omgeving omvat belangrijke historische structuren in de Brugse binnenstad. De aanwezige structuren en de bebouwing zorgen voor een opmerkelijke historische gelaagdheid in het stadsbeeld.


ID: 71820 | Bouwkundig element

Herberg en brouwerij Sint-Arnout

Brugse Steenweg 305-307 (Brugge)
Lage dubbelhuizen met verankerde, gecementeerde lijstgevels met imitatievoegen. De vensters van nummer 307 zijn beluikt, boven de deur steekt een dakvenster met tuitgevel.


ID: 83086 | Bouwkundig element

Samenstel van burgerhuizen

Carmersstraat 2 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van respectievelijk vier/drie en twee + zes traveeën en twee bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken (Vlaamse pannen). De sterk verweerde natuurstenen gevelsteen verwijst naar vroegere functie als brouwerij.


ID: 83090 | Bouwkundig element

Stadswoning gedateerd 1672

Carmersstraat 9 (Brugge)
Voormalige winkel. Imposant diephuis met typische plattegrond en indeling: rechthoekig met centrale doorgetrokken dwarsmuur vanaf de kelder tot de tweede bouwlaag. Onder de geveltop gedateerd "16/72"; latere aanpassingen, onder meer van de muuropeningen in 1826. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1988-1992 naar ontwerp van architect G. Ostyn (Brugge).


ID: 71856 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ten Berge

Dudzeelse Steenweg 311-313 (Brugge)
Het kasteeldomein Ten Berge gelegen in een park omgeven door een deels dubbele gracht. Ten oosten situeert zich het omwalde kasteel, ten westen het voormalige neerhof, bestaande uit een conciërgewoning, een voormalig koetsgebouw, een 'paviljoen' en twee achterliggende stallingen. Het park is aangelegd in landschappelijke stijl met overwegend kronkelende lijnen en ondermeer een boomweide. Een dubbele dreef populieren vormt de noordelijke grens van het kasteeldomein. In het park bevindt zich ook houten constructie in neogotische stijl, vermoedelijk een bijenstal.


ID: 79669 | Bouwkundig element

Stoommelkerij in modernistische stijl

Dudzeelse Steenweg 489 (Brugge)
Voormalige stoommelkerij, later in gebruik voor autohandel, nu leegstaand.