Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

967 resultaten


ID: 83319 | Bouwkundig element

Brouwerij 't Hamerken

Verbrand Nieuwland 10A-B (Brugge)
In zijn huidige vorm bestaande uit de nog reeds gebruikte brouwerijgebouwen aan de binnenplaats en de voormalige mouterij gelegen aan het Verbrand Nieuwland, heden in gebruik als brouwerijmuseum.


ID: 29909 | Bouwkundig element

Stadswoning Cleene Veronycke

Vlamingstraat 64-66 (Brugge)
Dit pand is fasegewijs tot stand gekomen op een diep perceel uitkomend aan de Kraanrei. Huis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak.


ID: 75116 | Bouwkundig element

Clublokaal van roeiclub of Sport Nautique

Waggelwater 4 (Brugge)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met een geringe helling en ver uitstekende dakrand met gekartelde bebording. Bedekt met Vlaamse pannen. Geelbakstenen constructie met pseudovakwerk.


ID: 77219 | Bouwkundig element

Parochiaal centrum Rustenhove

Wantestraat 149 (Brugge)
Sober, roodbakstenen gebouw vermoedelijk uit de jaren 1930. Gevel met een getrapt gevelfront.


ID: 79729 | Bouwkundig element

Herberg en feestzaal Cercle du Commerce

Westkapelse Steenweg 1 (Brugge)
Huidig uitzicht resultaat van verbouwingen in 1953 naar ontwerp van architect J. Beyne (Brugge). Pand van zeven traveeën met verhoogde begane grond.


ID: 82388 | Bouwkundig element

Gebouw van de Mariacongregatie in Brugge

Westmeers 33-35 (Brugge)
Voormalig gebouw van de Mariacongregatie in Brugge met haast gevelbrede kapel op de bovenverdieping, elf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), vanaf 1974 stedelijke bibliotheek "LODE ZIELENS". Verankerde baksteenbouw in neogotische stijl naar ontwerp van architect K. Verschelde (Brugge), vervangt in 1881 vijf huizen van samen veertien traveeën en twee en één bouwlaag.


ID: 75154 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Andriesabdij Zevenkerken met bijhorende school, internaat en tuinen

Zevenkerken 4, 4A (Brugge)
Sint-Andriesabdij Zevenkerken met bijhorende school en internaat en kloostertuinen, religieuze en militaire begraafplaatsen, bunker en kazematten, sportterreinen en zweminfrastructuur, gelegen in een bosrijke omgeving doorsneden door dreven. Het gebouwenbestand van de abdij en de bijhorende school zijn, net als de groenaanleg met siertuinen, nutstuinen en boomgaarden, fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 29983 | Bouwkundig element

Cinema Kennedy-Richelieu

Zilverstraat 14 (Brugge)
Eclectisch bakstenen complex van negen traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak, rechts doorbroken door twee trapgevels (12 treden + topstuk), ontworpen in 1946 door de Brugse architecten J. Lansoght, R. Soetewey en A. Dugardyn in plaats van gelijkaardige gevelopstand van 1861.


ID: 44592 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Buggenhout

Nieuwstraat 2 (Buggenhout)
De bewaarde plannen van 1872 van de Gentse architect Emile Van Hoecke-Peeters tonen een rechthoekig hoekgebouw van drie op vijf traveeën met gemarkeerd driekwartcirkelvormig hoektorentje en twee bouwlagen en een aansluitende vleugel van acht traveeën en één bouwlaag.


ID: 78670 | Bouwkundig element

Herberg Le Rêve

Damse Vaart-Zuid 12 (Damme)
Deels teruggaand op de voormalige 19de-eeuwse herberg "De Vlaamsche Leeuw". De voormalige herberg wordt circa 1864-1865 gebouwd voor Jacobus Blauwet. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. In het interbellum, wanneer Damme als toeristisch oord opbloeit en de behoefte aan logiesmogelijkheden groeit, wordt de herberg uitgebreid met één bouwlaag en wordt de begane grond aangepast.