Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

425 resultaten


ID: 55074 | Bouwkundig element

Schoorbakkehoeve

Schorestraat 61 (Middelkerke)
Na de verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de hoeve heropgebouwd door architect J. Heyneman grosso modo naar de plannen van T. Raison. In oorsprong kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve qua stijl de doorsnee-wederopbouwhoeven overstijgend en aansluitend bij de plannen zoals aangegeven in "Fermes types & constructions rurales en West Flandre" door A. Ronse en T. Raison.


ID: 13608 | Bouwkundig element

Hoeve Domen

Hendrik Consciencelaan 107 (Mortsel)
Hoeve uit de 19de eeuw, bestaande uit woonstalhuis met merkwaardige vierkante duiventoren van drie bouwlagen onder pannen zadeldak, gedateerd 1854.


ID: 38623 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Snepstraat 32 (Nazareth)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, toegankelijk via een aardeweg en nieuw hek in het noorden. Ruim, deels begraasd erf met centrale mestvaalt en duiventoren, schuin ingeplant woonhuis ten oosten en dwarsschuur met stallen ten zuiden. Alleenstaand bakhuis ten zuidoosten achteraan.


ID: 38629 | Bouwkundig element

Duiventoren

Steenweg Deinze 181 (Nazareth)
Midden op het erf van een voormalige hoeve bevindt zich een ronde duiventoren van witgekalkte bakstenen op gepikte plint, onder strooien kegeldak. Naar verluidt oorspronkelijk een mestput, hoger opgetrokken met afbraakmateriaal van de in 1860 afgebrande kerk van Nazareth.


ID: 84292 | Bouwkundig element

Kasteeldomein van Nieuwerkerken

Kerkstraat 158-160 (Nieuwerkerken)
Gesloten en omgrachte hoeve, uit de 17de en 18de eeuw.


ID: 22615 | Bouwkundig element

Kasteel van Binderveld

Molenstraat 31 (Nieuwerkerken)
Kasteel van Binderveld of Waterkasteel, gelegen op een met grachten omringd domein.


ID: 9339 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Eichemstraat 187 (Ninove)
Gelegen aan het kruispunt van de Eichem- en de Lindenbergstraat, ten zuiden van de Sint-Martinuskerk. Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen), rondom een gebetonneerd erf, met tuintje in het midden en recente duiventoren; daterend uit de 18de eeuw en later.


ID: 9323 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Joann.-Bapt.Van Langenhaeckestr. 13 (Ninove)
Gesloten hoeve met tuin en hoge bakstenen muur ten oosten. Bakstenen gebouwen uit de tweede helft van de 18de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, gegroepeerd rondom een haast rechthoekige gekasseide binnenplaats. Boerenwoning van oorspronkelijk één bouwlaag, met bijkomende verdieping en acht traveeën, in kern uit de 18de eeuw.


ID: 9395 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Vreckom 8 (Ninove)
Imposante gesloten hoeve mooi ingeplant in een golvend, beboomd landschap. Dreef afgezoomd door canadapopulieren en kerselaars. Deels witgekalkte bakstenen gebouwen op gepikte plint onder zadeldaken gegroepeerd rondom een vierkant gekasseid erf met mestvaalt. Datering 1739 in een gevelsteen boven de inrijpoort, opgenomen in het dienstgebouw ten noordoosten. Dienstgebouw ten noordoosten met centrale inrijpoort en duiventoren onder tentdak.


ID: 56675 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Stuiverstraat 470 (Oostende)
Hoeve gelegen aan de westrand van de Sint-Catharinapolder, drooggelegd in 1744. De site is reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1777) en lag toen op de kruising van de Stuiverstraat en de Dode Kreek, waarvan de Guldensporenlaan het tracé grosso modo volgt; op die kaart hoeve met één volume en aangelegde omhaagde moestuin.