Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1601 resultaten


ID: 79719 | Bouwkundig element

Hoeve De Roskam

Stationsweg 37 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Hoofdgebouw van het langgeveltype. Boerenhuis van twee traveeën + twee opkamertraveeën onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van een klimmende dakkapel. Volgens jaarsteen op zolder oude kern uit "1513". Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint. Gevels opengewerkt met rechthoekige muuropeningen.


ID: 83319 | Bouwkundig element

Brouwerij 't Hamerken

Verbrand Nieuwland 10A-B (Brugge)
In zijn huidige vorm bestaande uit de nog reeds gebruikte brouwerijgebouwen aan de binnenplaats en de voormalige mouterij gelegen aan het Verbrand Nieuwland, heden in gebruik als brouwerijmuseum.


ID: 79970 | Bouwkundig element

Fabriekspand van zeevisgroothandel Raphael Huysseune

Vismijnstraat 30 (Brugge)
Fabriekspand van zeevisgroothandel "RAPHAEL HUYSSEUNE" op de hoek met de Wandelaarstraat. Bedrijf gesticht in 1929. Licht modernistisch getint bedrijfsgebouw (van 1929 ?) in rode baksteen op bepleisterde plint.


ID: 82216 | Bouwkundig element

Stadswoning

Walplein 2 (Brugge)
Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de 17de eeuw doch met verankerde en beschilderde lijstgevel uit de 19de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 2001 met betrekking tot de bedaking. Rechthoekige openingen. In de achtergevel verwijzen bolkozijnen en een 18de-eeuws schuifraam naar de oudere kern.


ID: 82295 | Bouwkundig element

Brouwerij In de Wulf

Walplein 23 (Brugge)
Samenstel van twee 17de-eeuwse diephuizen van telkens twee traveeën en respectievelijk twee en één bouwlaag onder zadeldaken; links, verankerde tudorboogpoort leidend naar het gekasseide achterplein. Eertijds brouwerij "In De Wulf", zie wolf op gevelsteen van 1850 boven de doorgang; in 1877 doorverkocht omgedoopt tot brouwerij "Brugge- Zeehaven" en vanaf 1936 versmolten met brouwerij "De Halve Maan".


ID: 82225 | Bouwkundig element

Brouwerij De Maene

Walplein 26 (Brugge)
Eclectisch en neobarok getint breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak, opgetrokken als "Kunstige Herstelling" in 1936 naar ontwerp van architect J. Priem (Brugge) en ter vervanging van een lijstgevel van vier traveeën en ingewerkte poort.


ID: 79828 | Bouwkundig element

Brouwerij, herberg, woonhuis en stallingen Spanienhof

Walram Romboudtstraat 6 (Brugge)
Aan de straatzijde bevindt zich de herberg en het woonhuis met haaks daarop de vleugel met de opkamer. In het verlengde van laatstgenoemde vleugel staan de brouwerijgebouwen met onder meer de mouttoren. Aan de noordoostzijde van het terrein bevinden zich de reeks stallingen.


ID: 57787 | Bouwkundig element

Volksbakkerij en portierswoning van 1913

Werfstraat 90 (Brugge)
Bewaard complex met bedrijfsruimten van voormalige bakkerij en woning. Aan straatzijde het woonhuis met eenvoudige historiserende trapgevel.


ID: 79738 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Westkapelse Steenweg 46 (Brugge)
Hoekpand bij de Amaat Vynckestraat. Vermoedelijk is huidig volume restant van vroegere brouwerij. Breedhuis met oude 17de-eeuwse kern.


ID: 82403 | Bouwkundig element

Beluik Het Wevershof

Wevershof 1-10, 11 (Brugge)
Voormalig Fort "het Wevershof", grootste Fort of beluik van de stad, aan de zuidkant palend aan de gracht van het Begijnhof. Vóór de oprichting van het Fort, tussen 1835 en 1850, achtereenvolgens vestiging van de stokerij Verstraete, zie Komvest en een aardappelmeelfabriek.